19. BRESTOVAČKI SUSRETI – Druženje Brestovčanki i Brestovčana iz četiri Brestovca

Datum objave: 19. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

BRESTOVAC – Tradicionalni 19. Brestovački susreti  koji su održani ovog vikenda u Orehovečkom Brestovcu pokraj Zaboka u Zagorju, okupili su oko 300 sudionika iz četiri Brestovca, a požeški Brestovac ukupni je pobjednik sportskih natjecanja.

U ukupnom poretku sportskih natjecanja pobjednik je Požeški Brestovac, drugi su domaćini Orehovečki Brestovac,  treći je Garešnički Brestovac  te četvrti Daruvarski Brestovac. Jubilarni 20 Brestovački susreti održat će se iduće godine u Garešničkom Brestovcu.

Iz požeškog Brestovca sudjelovalo je 60 osoba, a bili su najbolji u potezanju užeta muški i ženske, ribolov, stolnom tenisu, šahu, vatrogasnoj vježbi, zatim drugi u streljaštvu, badminton žene i beli (muški), te treći u beli(žene), i  četvrti u nogometu i pikadu (žene).

Mjesni odbor općinskog središta Brestovac bio je do sada četiri puta domaćin Susreta Brestovaca, koji svake godine okupljaju mještane iz svih mjesta sa tim imenom u Hrvatskoj, a utemeljitelj ovih susreta je Jozo Marinović iz Brestovca kraj Požege. Ivan Đurčević, predsjednik Mjesnog odbora Brestovac, koji je organizator i nositelj suradnje zahvalio je općini Brestovac na potpori za ovo gostovanje u Zagorju, koje je donijelo daljnje upoznavanje mještana,  razmjenu iskustva u radu, te dosta druženja.

TEKST: S. P.        FOTO: MO Brestovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn