17.OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA – Brže, više, jače

Datum objave: 05. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

NOVA GRADIŠKA – S ciljem promocije sporta i zdravog načina življenja, pod motom „važno je sudjelovati“, u organizaciji Dječjeg vrtića Nova Gradiška, 17.je puta održan Olimpijski festival dječjih vrtića.

Brže, više, jače, u duhu fair playa i sportskog nadmetanja, uz puno uzbuđenja, ponosa i treme, protekao je tradicionalni 17.Olimpijski festival dječjih vrtića, sjajna priča koja afirmira sport i zdrave načine življenja u organizaciji Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Svima omiljena „dječja olimpijada“ ove je godine, na nogometnom stadionu „Sloge“ okupila 240 malih sportaša, polaznika dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“ iz Nove Gradiške, „Matija Gubec“, Cernik, „Bljesak“, Okučani, „Vjeverica“ Staro Petrovo Selo i „Zvončić“ Nova Kapela, pružajući im priliku da pred mnogobrojnom publikom, sastavljenom od ponosnih roditelja, braće i sestara, baka i djedova, pokažu spretnost, brzinu i zajedništvo, te se, poput pravih, velikih olimpijaca, bude li sreće i dobrih rezultata, okite i medaljama.

o4

Pošlo je to za rukom, prije svega, malim sportašima iz vrtića „Radost“, ukupnim pobjednicima natjecanja , polaznicima „Maslačka“, osvajačima nagrade za fair play, te nekolicini posebno brzih, posebno spretnih pojedinaca u obje kategorije, natjecateljima i natjecateljicama u trčanju na 50 metara, bacanju loptice u dalj,skoku u dalj, štafeti 4×25 metara i malom nogometu. Kako bi sve bilo onako kako je to zamislio Piere de Coubertin, prije službenog početka nadmetanja podignuta je olimpijska zastava i upaljen plamen, a u ime svih sportaša, na poštenu sportsku borbu, prisegnuo je Fran Hak. Uz odgojiteljicu Maju Senić kojoj je ove godine pripala čast nositi transparent manifestacije, zastavu je s ponosom nosilo šestero mališana- Ante Lončar, Lukas Kuljanac, Stipan Bungić, Petra Stričić, Petra Nikolić i Nora Vlaović, a olimpijsku su baklju na put ispratili Boris Žakula, Lucija Bićanić, Ema Ružičić, Mario Delić i Daria Bušljeta, predajući je Viti Prgomet koja je upalila olimpijski plamen.

17.Olimpijski festival Dječjih vrtića službeno je otvorio prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, poželjevši malim sportašima dobre rezultate i mnoštvo zabave. „Uz podršku Grada, Saveza sportova, Hrvatskog olimpijskog odbora i Nogometnog kluba Sloga, priča je ovo koje ne bi bilo bez vrijednih odgajatelja Dječjeg vrtića Nova Gradiška, kao i svih onih koji djecu uče važnosti sporta, fair playu i vrijednostima olimpizma. Mali su se olimpijci danima pripremali za nastup. Neki od uzbuđenja nisu ni spavali, ali zadovoljni osmjesi na kraju manifestacije, pokazatelj su koliko je uistinu vrijedna. Stoga joj se veselimo i dogodine.“, zaključila je , ponosna na tradiciju i uspjeh „Dječje olimpijade“, ravnateljica Dječjeg vrtića, Vera Trobić.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn