16. ŠUMA OKOM ŠUMARA – Jedinstvena izložba fotografija u središnjem novogradiškom parku

Datum objave: 10. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Najatraktivnija novogradiška pozornica na otvorenom po prvi se puta pokazala i kao idealna umjetnička galerija zahvaljujući izložbi “Šuma okom šumara”, jedinstvenom postavu najboljih fotografija 23. bjelovarskog salona fotografija, otvorenoj 16.puta u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška povodom 25.Novogradiškog glazbenog ljeta.

Iako su besplatni open air koncerti ono zbog čega posjetitelji iz cijele Slavonije polovicom kolovoza stižu u Novu Gradišku, najveća i najpoznatija gradska manifestacija, Novogradiško glazbeno ljeto, i ove će godine, uz žanrovski različite ritmove, publici ponuditi i niz drugih kulturno zabavnih sadržaja. Jedan od njih je i izložba “Šuma okom šumara”, jedinstveni postav najboljih fotografija 23. bjelovarskog salona fotografija, ove godine predstavljen publici po 16. puta u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška.

U ulozi sasvim posebne umjetničke galerije ovaj se puta našao središnji gradski park, najatraktivnija novogradiška pozornica na otvorenom, koja je okupila brojne zaljubljenike u umjetnost i fotografiju. Tradicionalnu izložbu postavljenu povodom 25. Novogradiškog glazbenog ljeta otvorili su Hrvoje Žakić, ravnatelj Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška i Mario Bošnjak, predsjednik novogradiškog Hrvatskog šumarskog društva, podsjetivši na redovno sudjelovanje domaćih šumara na prestižnom Bjelovarskom salonu fotografije, kao i nagrade koje godinama dobivaju, posebno Goran Dorić, autor koji je svojim foto uratcima odavno izišao iz hrvatskih okvira.

„Hrvatske šume po 16. put organiziraju međunarodnu izložbu fotografija šumara iz Slovenije, Mađarske Hrvatske i BiH. Važno je reći kako i ove godine, kao Uprava Šuma Nova Gradiška, imamo svoje predstavnike. Uz spomenutog, višestruko nagrađivanog Gorana Dorića, to su još Zvonko Mišić i Andrea Karakašić.Predstavljajući postav u okviru Novogradiškog glazbenog ljeta želja nam je da kroz fotografije pokažemo što šumari rade ali i na koji način vide i doživljavaju šumu i njenu intimu.”, rekao je tom prigodom ravnatelj Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška, Hrvoje Žakić.

Šuma viđena okom šumara očekuje vas u središnjem gradskom parku, stoga, narednih dana, svakako navratite i između koncerata i ugodnog druženja, bacite oko na jedinstvene fotografije.

TEKST: S. T.         FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn