14. ZIMSKA PRODUKCIJA “MAŠTAJMO ZAJEDNO” – Ilijana i plesači su maštali, publika je uživala!

Datum objave: 25. 1. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Pred prepunim gledalištem u Gradskom kazalištu Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavila je 14. zimsku produkciju pod nazivom “Maštajmo zajedno”. Ljubav prema lijepom pokretu, maštovitost i kreativnost pokazalo je 120 plesača u dobi od 3 do 17 godina kroz 14 koreografija. Zbog velikog interesa publike, reprizne izvedbe su 26. siječnja i to u dva termina – od 11,00 i 18,00 sati.

I ovogodišnju zimsku produkciju već po tradiciji, oblikovali su upravo mali plesači svojim prijedlozima, maštom i kreativnom energijom. Plesni kreativci pod stručnim vodstvom vrsne koreografkinje i pedagoginje Ilijane Lončar izveli su devet je grupnih i pet solo izvedbi koje su bile izvedene i na natjecanju plesača suvremenog plesa “Mia Čorak Slavenska” nedavno održanom u Zagrebu. Solisti su Petar Galović, Iva Marijanović, Marta Matošević, Hana Krpan i Anamarija Jakoubek. “I ovog puta bavili smo se temama koje su prilagođene uzrastu, uvijek u razgovoru s djecom otvorili smo svijet mašte kako bi izabrali što bi oni željeli plesom prikazati.Upravo to je okosnica našega rada, rada kojim želimo otvoriti beskrajne mogućnosti dječjoj kreativnosti, dječjem stvaralaštvu i mašti,” rekla je Ilijana.

Koreografije “Dan za zabavu”, “Zvuk, pokret, glas”, “Mama slonica i njezini slonići”, “Kao pero lagana”, “Što sve voli Peppa Pig”, “Pleši sa mnom”, “Kum-kum”, “DJ-ice”, “Mozarti i Mozartine”, “Gravity”, “Ples anđela”, “So close”, “Be strong and believe”, “Feel the vibration” oduševile su požešku publiku, ali i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića koji je Ilijani i njenim rasplesanim kreativcima zahvalio na još jednom izvrsnom kulturnom događaju.

“Vi ste maštali, mi smo uživali. Ovdje je 120 plesačica i plesača, a u ovih 20 godina mnoge od njih pratio sam od samog početka, od prvih plesnih koraka do zahtjevnih umjetničkih izvedbi, pratio sam kako uz Ilijanu odrastaju u prekrasne mlade osobe na ponos svima nama. Hvala roditeljima, ali posebno hvala Ilijani koja svake godine pripremi pravo čudo,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Izvrsnost Ilijaninog rada potvrđuje i činjenica da dio prikazanog programa već ima dogovorena gostovanja, pa su tako s određenim koreografijama pozvani sredinom veljače u Slavonski Brod na Dane plesa posvećene Mii Čorak Slavenskoj, a nastupit će i u Zagrebačkom kazalištu mladih.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn