14. ŠTAMPAROVI DANI – Međunarodni kongres “Zdravi stilovi života” i javnozdravstvene akcije

Datum objave: 13. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar organizira 14. Štamparove dane, međunarodni kongres, koji će se održati u Požeštini od 13. do 15. svibnja 2022. godine.U sklopu 14.Štamparevih dana organizirane su javno zdravstvene akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi.

Glavna tema kongresa je promocija zdravlja koja je posebno važna u vremenu globalnih društvenih, ekonomskih i socijalnih kriza koje dodatno ugrožavaju psihofizičko stanje pojedinaca, obitelji i društva. Sve veća prevalencija šećerne bolesti i arterijske hipertenzije, ali i ostalih kroničnih bolesti uz starenje stanovništva posebno naglašavaju potrebu za promocijom zdravlja i zdravih stilova života.Na simpoziju će biti predstavljeno što se može učiniti u prevenciji kroničnih bolesti i promociji zdravlja i zdravih stilova života te senzibilizaciji i podučavanju profesionalaca i javnosti uz rasprave eminentnih stručnjaka iz pojedinog područja.

U sklopu 14.Štamparevih dana organizirane su javno zdravstvene akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi 13. svibnja od 11,30 sati u Pleternici, Velikoj i Požegi, a međunarodni kongres će biti svečano otvoren 14. svibnja u 10,00 sati u Veleučilištu u Požegi.

Organizator je Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, uz impresivan niz suorganizatora iz zemlje i izvan granica:Veleučilište u Požegi, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Dom zdravlja Požeško – slavonske županije, Dom zdravlja Zagreb – Centar, Društvo za nutricionizam i dijetetiku Hranom do zdravlja (BiH), Hrvatsko društvo mladih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara, Hrvatska komora medicinskih sestara – podružnica Požeško-slavonske županije, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Klinički bolnički centar Osijek, Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Međunarodni institut za zdravlje mozga, Opća županijska bolnica Požega, Panonski institut za narodno zdravlje, Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku, Tehnološki fakultet Tuzla (BiH), Zavod za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn