14.SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE BPŽ – Brojna pitanja županu, pročelnicima i stručnim službama

Datum objave: 21. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Na 14.sjednici Županijske skupštine Brodsko posavske županije, jednoj od najduljih u aktualnom sazivu, vijećnici su, pod predsjedanjem Pere Ćosića, raspravili čak 23 točke. U Aktualnom satu sedam vijećnika je postavilo 20-tak pitanja županu dr. Danijelu Marušiću , pročelnicima i stručnim službama županije.

Uz informativan aktualac u kojem je sedam vijećnika postavilo 20-ak pitanja čelnom čovjeku Županije, na 14.sjednici Županijske skupštine Brodsko posavske županije, jednoj od najduljih u ovom sazivu, vijećnici su, pod predsjedanjem Pere Ćosića, raspravili 23 točke opsežnog dnevnog reda. Govora je bilo o radu Centra za biotehnološka istraživanja i razvoj, kao i rješavanju problema smještaja napuštenih životinja, a Damira Klaića iz  NLDM zanimalo je kad će biti raspisan natječaj za školsku dvoranu u Sikirevcima. Zoran Marijić iz NLMD je pitao koji su kriteriji za povećanje koeficijenata i plaće ravnatelja Centra za razvoj županije, a saborska zastupnica i nestranačka vijećnica Ružica Vukovac pitanje vezano uz protugradnu obranu. Vijećnicu SDP-a Ivana Ribarić Majanović zanimalo je  što je učinjeno po pitanju prijevoza učenika iz Ljupine u OŠ Mato Lovrak u Novu Gradišku jer riječ je o vrlo opasnom prometnom čvoru te je li župan upoznat s nepovoljnim stanjem u novogradiškoj bolnici koju mladi liječnici izbjegavaju.

Kako se u trenutku usvajanja Prijedloga Odluke o nagradama u prigodi dana Brodsko-posavske županije u dvorani nije nalazio dovoljan broj vijećnika prijedlog nije usvojen pa će očito biti tema izvanredne sjednice. Prema tom prijedlogu zlatna plaketa bi trebala biti posthumno dodijeljena Stjepanu Lovriću, a nagrada za životno djelu Zvonimiru Markotiću. Plakete županije bit će dodijeljene tvrtkama Axreal Croatia i EMPWR-u iz Nove Gradiške, Basch Montu i Radio Slavoniji iz Slavonskog Broda, a Kovanica od zlata prof. dr. Anti Cvitkoviću ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo BPŽ, Mati Kaluđeru iz Trnjanskih kuta , Igoru Ograjšeku iz Nove Gradiške, Krešimiru Rudecu i Silviju Stilinoviću iz Slavonskog Broda, Tomislavu Šimiću iz Cernika, Slavku Bilandžiji iz Slavonskog Broda, Dinku Bilešiću iz Donjih Crnogovaca te Stjepanu Vučkoviću iz Prnjavora.

Županijski su vijećnici prihvatili izvješća o radu župana za razdoblje srpanj – prosinac 2022. godine, prijedlog Odluke o podnošenju prijedloga i peticija građana Brodsko-posavske županije, Programa dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima, kao i Odluke o kupnji nekretnine za potrebe Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška. Na sjednici je, osim toga, službeno dobnesena odluka o proglašenju Spomenika prirode „Kanjoni Pljuskare“, prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2023. godini na području Brodsko-posavske županije, kao i prijedlog Odluke o kriterijima i mjerilima, te načinu financiranja materijalnih rashoda, nefinancijske imovine i hitnih intervencija investicijskog i tekućeg održavanja Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u 2023. godini,  prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Savjeta za socijalnu skrb Brodsko-posavske županije te Odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjih škola u 2023. godini na području Brodsko-posavske županije.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn