13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE DJECE I MLADEŽI – Natjecalo se 500 natjecatelja iz 51 ekipe

Datum objave: 17. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Dobrovoljno vatrogasno društvo Pakrac bilo je ovog vikenda  domaćin 13. Županijskog vatrogasnog natjecanja djece i mladeži koje je održano na gradskom stadionu i srednjoškolskom igralištu u organizaciji Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Natjecanje je nakon pozdravne riječi domaćina i predsjednika Županijske vatrogasne zajednice otvorila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević. Natjecalo se oko 500 natjecatelja iz 51 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama djece starosti 6 do 12 godina te mladeži starosti 12 do 16 godina. Osim prestiža i plasmana na viši rang natjecanja, cilj ovakvih susreta je postizanje kondicije, preventiva u vatrogastvu, operativna pripremljenost pojedinaca i postrojbi, te provjera spretnosti i osposobljenosti u slučaju požara i drugih opasnosti za građane i imovinu.

DVD Grabarje ostvarilo je najbolje rezultate u kategoriji mladeži(žene) 12-16, druge su članice DVD Bektež, te treće DVD Vetovo. Djevojčice DVD Čaglin prvoplasirane su u kategoriji 6-12, druge su članice DVD Velika, te treće  DVD Grabarje.U kategoriji muških 6-12 pobjednik prva je ekipa DVD Jakšić I, drugoplasirani su dječaci  DVD Veliki Banovac, a treće mjesto je pripalo ekipi DVD Jakšić II. DVD Čaglin najbolji je u još jednoj kategoriji i to muške mladeži 12-16, a iza njih su se plasirali DVD Zakorenje i na trećem mjestu DVD Kutjevo.

“Na državno vatrogasno natjecanje 2020. godine u Čakovcu, sukladno Priručniku za vatrogasna natjecanja u našoj zemlji pravo nastupa su stekle prvoplasirane tri ekipe u kategoriji mladeži u ženskoj i muškoj kategoriji, jer za pomladak -djecu  natjecanja se organiziraju samo do razine županije, dok se za mladež nakon državnog natjecanja održava i međunarodno natjecanje na kojem sudjeluju najbolje tri najbolje ekipe u navedenim kategorijama,” rekao je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P. / J. T.        FOTO: D. Mirković

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn