13.SJEDNICA SAVJETA ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM – Premijer Plenković i ministri u Okučanima

Datum objave: 13. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković predsjedao je 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je danas, 13.srpnja, održana u Okučanima u domaćinstvu načelnika Ace Vidakovića i prvog čovjeka Brodsko posavske županije, predsjednika Hrvatske zajednice županija, župana Danijela Marušića

Nakon 12., održane početkom studenoga prošle godine u Pleternici, Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković predsjedao je 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanom danas, 13. srpnja u Okučanima, u domaćinstvu načelnika Ace Vidakovića i prvog čovjeka Brodsko posavske županije, predsjednika Hrvatske zajednice županija, župana Danijela Marušića. Sjednici je prethodio službeni posjet Općini Davor gdje se premijer susreo s načelnikom Đurom Anđelkovićem.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama i Pleternici. Na sjednici u Okučanima članovima Savjeta predstavljena je informacija o ugovorenim projektima na području Slavonije, Baranje i Srijema, Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskoj perspektivi 2021.–2027., aktualni pozivi iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 (Zaželi III, Pomoćnici u nastavi V faza) kao i mogućnosti financiranja iz ESF+ za financijsko razdoblje 2021.–2027., investicije u cestovnu infrastrukturu te ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Uz veliki broj ministara, župane svih slavonskih županija, kao i brojne gradonačelnike, sjednici Savjeta nazočio je i veliki broj predstavnika jedinica lokalne samouprave s područja Brodsko posavske i Požeško slavonske županije – načelnik Općine Okučani Aca Vidaković, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, župan Marušić, predsjednika Županijske skupštine Brodsko posavske županije Pero Ćosić, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Vinko Grgić, zamjenik predsjednika Hrvatske zajednice Općine, načelnik Općine Jakšić, Ivica Kovačević, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana , gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević, kao i čelni ljudi razvojnih agencija s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn