13. NOĆ KAZALIŠTA – U više od 60 institucija programi za sve generacije

Datum objave: 19. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U subotu, 20. studenog, u više od 60 institucija u Hrvatskoj održat će se trinaesto izdanje Noći kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava. Ove se godine vraća ‘živa’ interakcija publike i kazališnih umjetnika, uz niz popratnih programa i uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Trinaesta Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 20. studenog u 61 instituciji u 41 mjestu u RH, i to ponovo u živoj interakciji publike i kazališnih umjetnika, te uz niz popratnih programa i uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

“Danas je Noć kazališta najvidljivija i najznačajnija manifestacija u području kazališne umjetnosti koja njeguje neselektivno uključivanje sudionika i iznimnu otvorenost svim izvedbenim formama i oblicima.” rekao je ravnatelj, NS Dubrave, Željko Šturlić dodajući kako Noć kazališta pokazuje da kazalište još uvijek ima snažnu društvenu ulogu i komunikacijsku snagu.

Detaljni program Noći kazališta 2021. pogledajte na poveznici.

TEKST: S. P.             FOTO: Noć kazališta

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn