13. FAK U SLAVONSKOM BRODU – Šest dana, šest kazališnih družina, prava poslastica za ljubitelje kazališta

Datum objave: 23. 8. 2020. | Kategorija: Kultura

SLAVONSKI BROD – U organizaciji Satiričkog kazališta mladih u Slavonskm Brodu će se od 31. kolovoza do 5. rujna ove godine održati Festival amaterskih kazališta čiji je ovogodišnji slogan “13.Fak good luck”. Na Festivalu će nastupiti ukupno 6 kazališnih amaterskih družina, a posjetitelji će imati priliku pogledati 7 kazališnih predstava koje će biti odigrane na otvorenom, na platou Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“. Ulaz je slobodan.

Uz podršku Grada Slavonskog Broda, Festival organizira Satiričko kazalište mladih koje od 2006. godine djeluje u Slavonskom Brodu i pripada samom vrhu kazališnog amaterizma u Hrvatskoj. Ove godine slogan festivala je „13. FAK good luck“. Na Festivalu će nastupiti ukupno 6 kazališnih amaterskih družina, a posjetitelji će imati priliku pogledati 7 kazališnih predstava. Sve izvedbe počinju u 20,15 sati, ulaz je slobodan i sve predstave će se odigrati na otvorenom, na platou Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Nastupe i izvedbe glumačkih umjetnika pratit će stručno povjerenstvo čiji su članovi akademski glumci i lutkari Luka Stilinović, Matej Safundžić i Andrija Krištof te profesorica književnosti i književna kritičarka Darija Mataić Agičić.
Festival amaterskih kazališta je tradicionalna manifestacija koja iz godine u godinu raste i postaje neizostavno događanje na kalendaru ljubitelja kazališta. Tako će i ove godine svi brodski ljubitelji kazališta imati priliku uživati pod otvorenim zvjezdanim nebom u dobrim izvedbama amaterskih kazališta iz Hrvatske. I ove godine Festival amaterskih kazališta nudi uistinu bogat program i zanimljive predstave, pa će ljubitelji kazališta sigurno doći na svoje.

Festivalski program (31. kolovoza – 5. rujna 2020. godine):

31. 08. (ponedjeljak) – Svečanost otvaranja 13.FAK-a i izvedba predstave „NEKAD I SAD”, monodrama, Đurđica Seleš, Dramska udruga „Kaj”, Zabok
01. 09. (utorak) – „TAMO GDJE TUGA SPAVA”, Kazalište „Nova Scena”, Vinkovci
02. 09. (srijeda) –  „ŠTA TRI DLAKE MOGU DA NAPRAVE…” (Zvonimir Toldi)  – KUD „Eugen Kumičić”
03. 09. (četvrtak) – „A ŠTO RADE ROMEO I JULIJA?” (Željko Viculin-Ephraim Kishon) – Sinjsko amatersko kazalište, Sinj
04. 09. (petak) – „FRAGMENTI SNOVA” (Marko Dragičević i ansambl) BJELOVARSKO KAZALIŠTE – Bjelovar
NOĆNA PREMIJERA, nakon predstave: A.S.PUŠKIN-P.SHAFFER-S.STILINOVIĆ: „MOZART I SALIERI“, premijera SKM-a
05. 09. (subota) – „MI DJECA S KOLODVORA ZOO“ – SKM
Svečanost dodjele nagrada i zatvaranje Festivala

TEKST: S. P./ slavonski-brod.hr      FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn