11. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE – U svibnju izbori za Vijeća mjesnih odbora

Datum objave: 24. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili i Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege. Predloženom Odlukom za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 8. svibnja 2022. godine, u vremenu od 7 sati do 19 sati.

Na današnjoj, 11. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Požege odlučivalo se o šest točaka dnevnog reda.Jednoglasno su usvojeni prijedlog Odluke o usvajanju Komunikacijske strategije i Komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine, prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Program rada Savjeta mladih Grada Požege za 2022. godinu, kao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice Požega.

Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili i Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege. Naime, četverogodišnji mandat izabranim članovima vijeća zadnjeg saziva Vijeća mjesnih odbora na području grada Požege istekao je 2020. godine. Izbori su bili raspisani u zakonskom roku, a za provedbu izbora određena je nedjelja 19. travnja 2020. godine. Zbog pandemije izazvane koronavirusom izbori su odgođeni do daljnjega i kako nisu zbog navedenog razloga do danas održani predloženom Odlukom za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 8. svibnja 2022. godine, u vremenu od 7 sati do 19 sati.

Pred vijećnicima se našao i prijedlog Odluke o davanju u zakup nekretnine, odnosno poslovnog prostora „Dječje odmaralište“ u općini Baška na otoku Krku.U ožujku ove godine na službenim internetskim stranicama Grada Požege provedena je anketa na temu tog odmarališta, a potom je u skladu s njenim rezultatima Grad objavio „Javni poziv za iskazivanjem interesa udruga s područja Požege za upravljanje požeškim Odmaralištem u mjestu Baška“. Međutim, na predmetni javni poziv javila se samo jedna udruga koja nije udovoljavala uvjetima iz samog poziva, budući da ista nije registrirana na području Požege.

“Prijedlog bi bio da se odmaralište stavi u funkciju na način kako je bilo i do sada, da se da u najam s određenim zahtjevima. Povjerenstvo koje se mora osnovati će to definirati, ali u tom natječaju će biti jasno definirano u kojem periodu djeca i umirovljenici i pod kojim uvjetima mogu koristiti odmaralište. Jasna klauzula koja će stajati u ugovoru je ta da će Grad u svakom trenutku ugovor moći raskinut. Trenutno ne vidim nikakvu bolju varijantu.” kazao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić. Nakon usvajanja odluke od strane Gradskog vijeća, Grad Požega će pokrenuti postupak provođenja javnog natječaja za zakup predmetne nekretnine.

TEKST: S. P. / pozega.hr       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn