10. MEĐUNARODNO SAVJETOVANJE U SLAVONSKOM BRODU – Strojarske tehnologije u izradi zavarenih konstrukcija i proizvoda

Datum objave: 17. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Jubilarno, deseto Međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje „Strojarske tehnologije u izradi zavarenih konstrukcija i proizvoda, SBZ 2019.” održava se od 16. do 18. lipnja u Slavonskom Brodu. Manifestaciju su organizirali Društvo za tehniku zavarivanja Slavonski Brod u suradnji sa Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu, Faculty of Materials Science and Technology in Trnava, Strojniškim fakultetom iz Maribora, Veleučilištem u Slavonskom Brodu i Đuro Đaković Grupom Slavonski Brod. Pokrovitelj je Brodsko-posavska županija.

U Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić, održana je svečanost otvorenja, a okupljene goste i sudionike, u ime Brodsko-posavske županije pozdravio je Stjepan Bošnjaković, svima poželio uspješno predstavljanje te i zvanično otvorio skup. U svom obraćanju Bošnjaković je podsjetio kako se ova manifestacija održava svake druge godine, a Brodsko-posavska županija uvijek je prepoznavala i financijski pratila njegovo održavanje, posebice u svjetlu činjenice kako je metalo-prerađivačka industrija jedna od dominantnih gospodarskih grana na ovome prostoru.

U sklopu savjetovanja razgovarat će se o brojnim temama iz područja struke o: novim tehnologijama i materijalima, postupcima zavarivanja, robotizaciji i automatizaciji, posudama pod tlakom, zavarivanju srodne tehnike, izradi zavarenih konstrukcija, kontroli kvalitete zavarenih proizvoda, pouzdanosti i sigurnosti zavarenih proizvoda i konstrukcija, zavarljivosti materijala, dodatnim materijalima za zavarivanje, Opremi za zavarivanje i srodnim postupcima, kadrovima i obrazovanju u zavarivanju, metalurgiji, ekologiji i zaštiti na radu te ekonomskim aspektima u zavarivanju.

Tijekom proteklih devet susreta ovaj skup je okupljao brojne stručnjake i znanstvenike koji su svojim doprinosom prezentirali i promovirali novitete u zavarivačkoj struci, stoga i ovaj puta organizatori su pozvali  sve one koji mogu dati svoj doprinos na području tehnologije zavarivanja i ostalih tehnologija kao što su obrada odvajanjem čestica, deformiranje, toplinska obrada, automatizacije i robotizacije u proizvodnji zavarenih konstrukcija i sve ostale koji mogu na bilo koji drugi način dati svoj doprinos u razvoju zavarivačke djelatnosti da prezentiraju svoja znanstvena i stručna saznanja i iskustva. U sklopu manifestacije održava se i izložba uređaja, dodatnih materijala i opreme za zavarivanje, a svi prezentirani radovi bit će objavljeni u Zborniku.

IZVOR: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn