10.MEĐUNARODNA KONFERENCIJA SIGG 2018 – Požega proglašena trećim najsigurnijim gradom u Hrvatskoj

Datum objave: 23. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

IMG_3236

POŽEGA – U Splitu je jučer započela deseta međunarodna konferencija Sigurnost gradova SIGG 2018. u organizaciji Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost. Kao i svake godine, na konferenciji je predstavljena rang lista najsigurnijih gradova u Hrvatskoj po analizi koju je izradio Ekonomski institut iz Zagreba, na osnovu podataka MUP-a, a obuhvaća 29 gradova iznad 20.000 stanovnika. Grad Požega ponovno je svrstan među najsigurnije gradove, i to na visoko treće mjesto, za što je priznanje na konferenciji preuzeo gradonačelnik Darko Puljašić.

Četvrtu godinu za redom Sinj je proglašen najsigurnijim gradom u Hrvatskoj, dok je drugo mjesto pripalo Đakovu, a iza Požege se nalaze Samobor i Križevci. Najnesigurnijim gradovima u Hrvatskoj proglašeni su Pula, Zadar, Varaždin, Šibenik i Slavonski Brod. Pri odabiru najsigurnijeg grada u Hrvatskoj u obzir su uzeta četiri kriterija – broj nasilnih kaznenih djela, broj imovinskih kaznenih djela, žrtve u prometu te zlouporaba opojnih droga.

Konferencija svake godine obrađuje brojne stručne teme poput civilnog kriznog upravljanja gradovima, novih tehnologija za sigurnije gradove, uloge lokalne zajednice u prevenciji nasilja i terorizma, sigurnost turista u lokalnim zajednicama, urbanim rizicima i dr. Namjera je konferencije okupiti gradonačelnike, dogradonačelnike i voditelje poslova sigurnosti u gradovima, lokalnoj upravi i samoupravi, župane, dožupane i voditelje poslova sigurnosti u županijama, te direktore i uprave svih gospodarskih subjekata koji su od posebnog interesa za sigurnost i obranu Republike Hrvatske, kako bi međusobno razmijenili stručne informacije i doznali neka praktična iskustva gradova Hrvatske i Europe.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn