10 GODINA PODUZETNIČKOG INKUBATORA PLETERNICA – Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina

Datum objave: 31. 5. 2023. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – Konferencijom „Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina”, održanoj u dvorani IC Terra Panonica Pleternički inkubator PLINK proslavio je 10. godina postojanja.”Ako svatko radi sam, može malo napraviti, ali ako se udružimo možemo pomicati planine! Dokazali smo to i u našem PLINK-u.” naglasila je pleternička gradonačelnica Marija Šarić čestitajući timu PLINK-a vrijednu obljetnicu..

Poduzetnički inkubator Pleternica već deset godina mjesto je zajedništva, svakodnevnih susreta, izvor vrijednih informacija, mjesto gdje se stvaraju nove poduzetničke ideje ili razvijaju postojeće. Rođendan je proslavljen tematskom konferencijom na kojoj su sudjelovali i poduzetnici, ali i mladi koji tek trebaju odabrati svoj životni i poslovni put.

“Organizirali smo današnju konferenciju “Poduzetništvo kao ključ razvoja ruralnih sredina” kako bismo osvijestili potencijale ruralne sredine kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Konferencija je spoj primjera dobre prakse naših gospodarstvenika i potpornih institucija koje su ključna karika u pripremi i provedbi natječaja. Konferencija je okupila predstavnike poduzetničkog sektora s područja cijele Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Požega, Goranom Šutalo, a program konferencije pratili su učenici završnih razreda osnovnih škola te učenici iz strukovnih škola kako bi iz prve ruke vidjeli primjere dobre prakse i sve faze poslovanja,”rekla je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, svojevremeno vrlo uspješna direktorica PLINK-a, nije krila ponos zbog vrsnih desetogodišnjih rezultata. “Ako svatko radi sam, može malo napraviti, ali ako se udružimo možemo pomicati planine! Dokazali smo to i u našem PLINK-u. Od prvih dana sam bila ovdje, tadašnja gradonačelnica, sadašnja županica dala mi je veliko povjerenje kada sam sa svojim timom dobila zadatak da Poduzetnički inkubator postavimo “na noge”. Bilo je nekoliko stanara, cilj je bio popuniti ga i približiti svrsi, a to znači da PLINK bude mjesto gdje će se okupljati poduzetnici i obrtnici , gdje će u svakom trenutku dobiti potrebnu informaciju i pomoć pri izradi potrebne dokumentacije, pripreme za natječaje i drugo. U ovih deset godina prošlo je 45 stanara kroz inkubator i vjerujem kako je to dobar broj koji potvrđuje da inkubatori itekako trebaju jer znamo kako su poduzetnicima upravo prvih nekoliko godina najkritičnije u poslovanju.” rekla je gradonačelnica Šarić.

Čestitke vrijednom timu PLINK-a uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.”Sretna sam i ponosna što proslavljamo deset godina Poduzetničkog inkubatora ovdje u Pleternici, ali i više od dva desetljeća uspješnog poslovanja tvrtke Poduzetnički centar koja je osnovana s jednim razlogom – raditi i pripremati razne projekte ne samo za Grad Pleternicu već i za sve tvrtke, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnike s područja grada. Naši poduzetnici uistinu imaju što za reći i često ne ističu svoje poslovne uspjehe i drago mi je da je dio njih danas ovdje. Jer, moramo biti svjesni da njihovi poslovni uspjesi itekako generiraju gospodarska kretanja Požeško-slavonske županije tako da danas o našoj županiji možemo govoriti kao o županiji u kojoj raste i broj obrtnike, poduzetnika i broj ljudi koji su zaposleni na području cijele županije.Stoga veliko hvala gospodarstvenicima na svakom koraku koji čine kako bi jačali gospodarstvo Požeško-slavonske županije, a naravno, čestitke i puno uspjeha u radu svim potpornim poduzetničkim institucijama koje su tu da im u njihovom poslovanju pomognu na najbolji mogući način,” rekla je županica Jozić.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn