1.MERIDIANA SLAVONICA TRAIL – Trkači i trkačice, ovo se ne propušta!

Datum objave: 20. 6. 2022. | Kategorija: Sport

BRODSKI STUPNIK – Zdravi ste i utrenirani, uživate u trčanju i ljepoti prirode? Ukoliko ste na postavljena pitanja odgovorili pozitivno, onda je Meridiana Slavonica trail događaj koji ne smijete propustiti. Prva je to utrka u organizaciji istoimene turističke zajednice koja “pokriva” područje općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela, događaj u kojem će, uz trkače i trkačice, zahvaljujući pratećim sadržajima i poznatom slavonskom gostoprimstvu, uživati i ostali.

Iako relativno nova i mlada, Turistička zajednica Meridiana Slavonica koja pokriva područje općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela, svoj je zadatak promocije kontinentna itekako shvatila ozbiljno. Nakon uspješno organiziranog drugog po redu sjajnog zalaska sunca u vinogorju Brodskog Stupnika, ovih dana vrijedno predstavljaju još jedan destinacijski primamljiv događaj. Riječ je o Meridiana Slavonica trailu, prvom takve vrste, zanimljivoj utrci u duljini od 20 kilometara zakazanoj za 2.srpnja, u kojoj će, svim osjetilima, uživati i trkači i trkačice ali i oni nešto malo manje fit.

Kako kažu organizatori, utrka starta iz Lovčića, naselja smještenog među pitomim brežuljcima Dilj gore, odakle se ide šumskim putem do Vijenca u Brodskom Stupniku. Uz prekrasne prizore nepreglednog zelenila i vinograda utrka nastavlja prema Oriovačkom brdu te Planinarskom putu Oriovac – Kasonjski vrh, potom, Planinarskim putem Ćosin mlin – Kasonjski vrh do Planinarskog puta Orljava – Stara Kapela – Izvor Slatina, te šumskim putem do vrha Križnog puta u naselju Stara Kapela što čini posljednji dio rute nakon koje, silaskom s Križnog puta, slijedi i cilj u centru Stare Kapele. Trčeći ovom rutom zaljubit ćete se u raznolikost Meridiane Slavonice čiji horizont ćete imati na dlanu – od rijeke Save preko ribnjaka pa do obronaka Dilj gore koji obiluju prekrasnim prizorima vinograda i šuma.

Meridiana Slavonica trail održava se u subotu, 2.7. kada će u večernjim satima biti održan i koncert Željka Bebeka, a već dan kasnije, u nedjelju 3.7. . gosti će moći uživati u čarima slavonskog gostoprimstva, zahvajujući mještanima naselja Lovčić koji će upriličiti obilježavanje postavljanja stope sv. Martina, uz okrjepu, dobru zabavu, predavanja o biodinamici i još mnogo toga. Iako je uživanje u ljepotama destinacije već nagrada sama po sebi, valja reći i kako su organizatori za najbolje sudionike utrke, troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji, osigurali i one službene. Želite li se okušati u utrci, startnina će vas koštati 150 kuna, a prijaviti se možete do zaključno s 24.lipnja na slijedećoj poveznici: https://www.stoperica.hr/natjecanje/meridiana-slavonica-trail-/109
Meridiana Slavonica vas očekuje!

TEKST: S.T    FOTO: Meridiana Slavonica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn