1.MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET ŠKOLSKIH BENDOVA U OŠ”MATO LOVRAK” – Škola kao mjesto njegovanja talenata i prostor dobre zabave

Datum objave: 09. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Da su osnovne i srednje škole posljednjih godina, zahvaljujući entuzijazmu i kreativnosti pojedinih profesora i nastavnika, uz odgoj i obrazovanje i mjesta otkrivanja i njegovanja talenata, ali i prostori dobre zabave, potvrđuje OŠ “Mato Lovrak” gdje je održan 1. Međužupanijski susret školskih bendova. Uz domaće glazbene snage, susretu su se odazvali i bendovi Osnovne škole Lipik i Osnovne škole braće Radića iz Pakraca

Na inicijativu i u organizaciji učitelja glazbene kulture, osnivača i voditelja školskog benda u Osnovnoj školi Mato Lovrak Nova Gradiška, Dragana Starivlaha, krajem tavnja održan je 1. Međužupanijski susret školskih bendova. Jer škole su, posljednjih godina, zahvaljujući prije svega entuzijazmu i kreativnosti pojedinih profesora i nastavnika, uz odgoj i obrazovanje i mjesta otkrivanja i njegovanja talenata, ali i prostori dobre zabave.

Uz domaće snage škole organizatora, pozivu na sudjelovanje odazvali su se i dvije skupine školskog benda Gimnazije Nova Gradiška (voditeljica Danijela Šmuljić Matošević), školski bend Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška (voditelj Tibor Čolović), ali i gosti iz Lipika i Pakraca- članovi benda OŠ iz Lipika, s voditeljicom Jadrankom Radonić-Sikavica i benda Osnovne škole braće Radića iz Pakraca (voditelj Miroslav Badrov), a u programu su sudjelovale i članice Ansambla flauta Glazbenog odjela škole organizatora susreta.

Uz sjajan repertoar prepun poznatih pop i rok skladbi odsviranih na oduševljenje publike, bila je to večer prepuna dobrih vibracija, razmjene iskustava i sklapanja novih prijateljstava. Domaćin susreta bio je školski bend Osnovne škole Mato Lovrak Nova Gradiška u sastavu: Martina Došlić, Tea Novoselac, Matea Štiner i Mona Baković, Emili Stipančević (bas gitara), Dorijan Živković (električna gitara) i Sven Tokić (bubnjevi), a program je suvereno vodio učenik 5. razreda Juran Andrijanić.

Da je riječ o aktivnosti u kojoj su, s puno dobre volje, sudjelovali i oni koji nisu tek mladi glazbeni talenti, potvrđuju zahvalnice uručene svim sudionicima koje je dizajnirao učitelj likovne kulture u školi domaćinu, Gordan Bijelić, akademski slikar grafičar. Program su pratili predstavnici gostujućih škola, učenici i djelatnici škole kao i  gošće iz Švedske koje su tog tjedna boravile u posjetu školi u okviru Erasmus+ projekta. Organizatori 1. Međužupanijskog susreta školskih bendova novu poslasticu spremaju već za kraj svibnja, uz nadolazeći Dan škole, a manifestacija će, sudeći prema reakcijama sudionika i gledatelja, nadaju se svi, postati tradicija i  još jedan u nizu trajnih školskih projekata.

TEKST: S. T.                        FOTO: OŠ M. Lovrak

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn