ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA – Ne morate ih voljeti, ali nemojte ih mučiti i ubijati! | Slavonski.hr

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA – Ne morate ih voljeti, ali nemojte ih mučiti i ubijati!

Datum objave: 13. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

psi

POŽEGA – Na službenoj Facebook stranici Udruge za zaštitu životinja Sirius iz Požege svakodnevno se objavljuju rijetko lijepi, nerijetko uznemirujući sadržaji. Onaj jučerašnji zahtjeva pozornost svih nas – dojava o dva ubijena psa u Stražemanu, dojava o psu zavezanom za stablo da tako umre u neviđenim mukama. Udruga je sve odradila po pravilima, ali… pročitajte tekst koji donosimo u cijelosti:

“Danas dojava o dva ubijena psa u Stražemanu. Vezani konopom i ubijeni najvjerojatnije sjekirom. Policija izašla na očevid, ustanovila da je nemoguće naći počinitelja i nakon toga ih je komunalni redar zakopao. Jeste li znali da je zakonom zabranjeno zakopavati životinje po šumama, poljima, voćnjacima… Nakon toga na teren su izašli veterinar i veterinarski inspektor. Zašto kad su psi već pokopani? Uglavnom psi nisu imali čip, ali nemojte mi reći da baš nitko ne može prepoznati pse, a očito je da su od istog “vlasnika”.Još nismo do kraja ni ovaj slučaj odradili, a već je došla nova poruka o psu u Eminovcima vezanim u šumi i tako ostavljenom.

29133876_1250476068419652_2705167230223898699_n 29101305_1250476215086304_6077164097015508378_n

Čovjek koji ga je pronašao napravio je slike i odvezao ga. Tako mu je bar pružio kakvu – takvu šansu za život. Sjećate se da je prije točno tri godine samo nekoliko kilometara dalje od Stražemana u selu Gornji Vrhovci otrovano devet životinja. Tada smo imali očevidca, posude iz kojih im je dana otrovana hrana i obdukcijski nalaz. Ništa nismo postigli. Prošle godine u Velikoj slučaj psa kojeg je monstrum skoro do smrti izubijao čekićem. Imamo njegovo priznanje, svjedoke i svu medicinsku dokumentaciju o ozljedama psa. I dalje ništa. Sad vidim mačka probodena žicom kroz cijelo tijelo, a žica vezana u čvor. E sad vidljivo je da zakoni o zaštiti životinja slabo funkcioniraju, a tome doprinosite svi vi koji znate, a šutite. Štitite monstrume. Strah vas je. Ali zapitajte se hoće li isti taj monstrum sutra nasrnuti na vas ili na nekog vama dragog. Prijavljujte preventivne radi. Pas ne govori, voli svog vlasnika ma kakav god on bio i opet doživi masakr. Vi govorite. Možda će samo jedna vaša riječ aktivirati bolesni monstrumov mozak. Oni moraju biti svjesni da se za nedjelo odgovara. I vjerujte nisu to hrabri ljudi. To su kukavice koje jurišaju na slabije od sebe. Vi birate.” piše Udruga Sirius

Pomozite Siriusovcima u njihovim nastojanjima. Ne traže previše – evo Požežani već u četvrtak, 15. ožujka mogu u Gradskom kazalištu Požega pogledati film “Smisao života jednog psa”. Sav novac od ulaznica za potrebe je udruge. Jer, gruba je istina – koliko budu novčano snažni toliko će više moći pomagati. Drugog načina očito nema. Čovjek, kako to gordo zvuči!

TEKST: S..P./ Udruga Sirius       FOTO: Udruga Sirius

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn