ZATVOREN DJEČJI TJEDAN – Tjedan po mjeri djeteta | Slavonski.hr


ZATVOREN DJEČJI TJEDAN – Tjedan po mjeri djeteta

Datum objave: 11. 10. 2014. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA- Knjižnicom bez zidova te prigodnim glazbeno-plesnim programom u Požegi je danas svečano zatvoren Dječji tjedna koji se ove godine održavao pod mottom “Ljubav djeci prije svega”.

Baš kao na početku i zatvaranje Dječjeg tjedna u Požegi – gradu prijatelju djece obilježeno je veselim i kreativnim programom u kojem su sudjelovala djeca dječjih vrtića te polaznici Plesne radionice Ilijane Lončar i Plesnog studija Marine Mihelčić. Gradska knjižnica Požega pridružila se svojim sve popularnijim projektom “Knjižnica bez zidova”. Uz popularne knjige i slikovnice za djecu, posjetitelji ove jedinstvene knjižnice mogli su se i zabaviti u maloj igraonici ili ostaviti svoju poruku za odrasle u kreativnoj radionici.

Male i velike sugrađane pozdravio je gradonačelnik Vedran Neferović, a svoju ocjenu ovogodišnjeg programa Dječjeg tjedna dao nam je  dječji gradonačelnik Karlo Maček.  “Svakako je više  događanja u odnosu na prijašnje Dječje tjedne i to mi se vrlo sviđa. Ali program je bio više namijenjen vrtićkom uzrastu. Stoga bih organizatorima predložio da u budućnosti uvrste više zbivanja za stariji školski uzrast – možda više “parlaonica”, debata i slično,” naglasio je Karlo dodajući kako određene teme ostaju zanimljive i kroz cijelu godinu.
“Osnovno što nas zanima i što svi želimo – kino i bazen. Naravno svjesni smo kako postoje granice vezane uz gradski budžet, ali željeli bi o tome raspraviti i kvalitetnije raščlaniti te i brojne druge teme koje se odnose na želje i potrebe djece i mladih,” poručio je Karlo.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn