ZA SLOMLJENA MUŠKA SRCA- Program u čast požeškog pjesnika Božidara Škriteka | Slavonski.hr


ZA SLOMLJENA MUŠKA SRCA- Program u čast požeškog pjesnika Božidara Škriteka

Datum objave: 17. 5. 2014. | Kategorija: Kultura

sk1

POŽEGA – Povodom tridesete obljetnice smrti požeškog pjesnika i prevoditelja Božidara Škriteka  organiziran je recitativno glazbeni program „Za muška slomljena srca“ u Gradskoj knjižnici Požega. Njegovu poeziju recitirao je požeški glumac Ivan Grčić, a uglazbljene Škritekove stihove nazočnima je prezentirao Nenad Vlašić koji je sam i uglazbio te pjesme.

“To je bilo vrijeme moje mladosti kada je takva glazba bila u modi i jednostavno lijepa poezija me inspirirala da uglazbim te pjesme. To su moje prve pjesme, poslije sam ih napisao još tridesetak, ali ove su mi posebno drage. Za svoje osobne potrebe imam dvadesetak snimljenih pjesama kao jedan album za svoju dušu, a naslov današnjeg recitativno-glazbenog programa „Za muška slomljena srca“ je nešto u čemu sam se i ja poput većine muškaraca u jednom periodu života našao,” rekao je kantautor Nenad Vlašić.

sk2

Božidar Škritek pisao je poeziju 60-tih godina prošlog stoljeća .Škritekova poezija tematizira nesretnu ljubav. Njegova zbirka  „Odlazak u Jesen “ je zbirka pjesama koju je požeški ogranak Matice hrvatske objavio 1962. godine. U organizaciji  požeškog ogranka Matice hrvatske  održan je i jučerašnji recitativno glazbeni program.

TEKST: T.Milanović   FOTO: T.Milanović

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn