ZA KVALITETNIJE UVJETE RADA – Požeški HGSS uređuje novi prostor kako bi još učinkovitije služili zajednici | Slavonski.hr

ZA KVALITETNIJE UVJETE RADA – Požeški HGSS uređuje novi prostor kako bi još učinkovitije služili zajednici

Datum objave: 12. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – HGSS stanica Požega uređuje novi prostor koji će im pružiti kvalitetnije uvjete za obavljanje njihove djelatnosti. Financijsku podršku u ovom projektu vrijednim HGSS-ovcima dao je Grad Požega, a radove na uređenju prostora smještenog u Ulici Hrvatskih branitelja danas su obišli gradonačelnik Darko Puljašić i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Požega Josip Kraker te njegov zamjenik Igor Protić.

Požeški HGSS s 30 aktivnih članova s područja cijele županije, trenutno koristi prostor atomskog skloništa koje je u vlasništvu Grada Požege, a smješten je u ulici Republike Hrvatske. Tamo im je na raspolaganju tek 50-tak kvadrata koji nisu primjereni jer za djelovanje te stvaraju vrijednoj ekipi probleme prilikom izlaska u akcije spašavanja, te prilikom skladištenja opreme i garažiranja vozila. Stoga su, rekao je pročelnik Kraker, bili prisiljeni tražiti drugo rješenje. “Drugo rješenje se ukazalo ovim prostorom koji je u državnom vlasništvu, a mi smo ga dobili na korištenje od Ministarstva državne imovine. Prostor površine 180 kvadrata smo dobili 2016. godine, tada smo krenuli s izradom projektne dokumentacije, a krajem te godine od HGSS-a smo dobili sredstva u iznosu od 180 tisuća kuna, a sljedeće 2017. godine dobili smo za tu namjenu 190 tisuća kuna. Trenutno smo uložili oko 300 tisuća kuna, a prema našim procjenama bit će potrebno još toliko novca kako bi se  prostor doveo u funkciju, odnosno kompletno opremio interijer i eksterijer,” naglasio je Kraker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Složiti financijsku konstrukciju do kraja zahtjevan je zadatak koji traži zajedništvo, no iako svojim znanjem i vještinama služe cijeloj zajednici odgovarajući na svaki poziv, na njihov poziv se odazvao jedino – Grad Požega. “Jedina jedinica lokalne samouprave koja nam je pomogla pri uređenju ovog prostora je Grad Požega izdvojivši 40 tisuća kuna koje smo uložili u fazu grijanja. Sve smo jedinice lokalne samouprave zamolili za pomoć, no nije bilo razumijevanja. Nadam se kako će se ove godine ipak neke stvari pokrenuti, jer ipak smo mi operativna snaga sustava civilne zaštite, a nemamo svoj prostor i imamo problema pri djelovanju koje je pak od značaja za cijelu zajednicu,” zaključio je Kraker. Grad Požega pomagat će i dalje, najavio je gradonačelnik Darko Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Čestitke našim dečkima iz HGSS-a. Grad Požega kao najveća jedinica lokalne samouprave u kojoj se nalazi i njihovo sjedište, podupire ovu službu koja je vrlo značajna za sigurnost naših sugrađana. U bezbroj prilika pokazali su se i dokazali, i ti dečki su uistinu naš ponos. I dalje ćemo pomagati da se ovaj prostor dovede u funkciju jer riječ je o ustanovi koja služi svima nama. Pozivam stoga i sve ostale jedinice lokalne samouprave da se priključe u skladu sa svojim mogućnostima kako bi zajedno, u što kraćem roku, ovoj vrijednoj ekipi omogućili kvalitetne uvjete za rad, jer tamo gdje su trenutno, to nije primjereno i oni to nisu zaslužili,” rekao je gradonačelnik Puljašić. Dovršetak radova planiran je 2019. godine kada požeški HGSS slavi i 50 godina postojanja.


TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn