VUKOVAR PUN ŽIVOTA – Ovog vikenda u Vukovaru 300 mališana u posjeti malim Vukovarcima | Slavonski.hr

VUKOVAR PUN ŽIVOTA – Ovog vikenda u Vukovaru 300 mališana u posjeti malim Vukovarcima

Datum objave: 07. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

VUKOVAR – Nakon što je proteklog vikenda svečano otvoren jedinstven dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ koji se ove godine održava u sklopu manifestacije „Advent u Vukovaru“, ovog su vikenda u Vukovar počeli pristizati mali gosti – djeca iz svih krajeva Hrvatske, kako bi sa svojim vršnjacima iz Vukovara podijelili radost kroz druženje u dječjim radionicama, plesu, glazbi i dječjem zajedništvu.

„Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Organizatorima bez granica, uistinu su uspjeli i ponovno pripremiti zanimljiv i bogat program u kojem se najmlađim Vukovarcima sada pridružuju i prijatelji iz svih krajeva naše zemlje. Srce mi je puno kada vidim ovoliko Vukovaraca u gradu, odličnu atmosferu, osmijehe na licima malih i velikih Vukovaraca i dakako, i nas, samih organizatora. Drago mi je da su nam se u ovom adventskom zajedništvu u Vukovaru pridružile škole, vrtići, raznolike udruge, plesne skupine, mažoretkinje, dječji zborovi, nacionalne manjine i institucije i time opravdali naš slogan SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru i Advent pun ljubavi!“ rekao nam je Aleksandar Kovačević, glavni producent i idejni tvorac dječjeg adventa „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.

A o tome da je Vukovar ovih dana uistinu središte dječjeg smijeha, radosti i veselja ponajbolje govore detalji same manifestacije koja se uspješno nastavlja. Tako je na blagdan Sv.Nikole, u četvrtak, 6. prosinca, među okupljene mališane stigao i sam Sv. Nikola koji im je po dolasku na Trg Republike Hrvatske, u društvu zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara Ivane Mujkić, podijelio slatkiše. Potom je prošetao središtem Vukovara, darujući i male i velike Vukovarce prigodnim darovima.

Uz brojne mališane i okupljene građane, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Marijan Pavliček svečano je otvorio i adventsko klizalište, a prigodno se druženje i veselje sa Sv. Nikolom nastavilo u adventskom šatoru, gdje su prigodnu dječju predstavu izvela djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar 1, a potom je najmlađe oduševio i mađioničara Mentalist Dario.

U petak, 7. prosinca, u Vukovar su počela pristizati djeca kojih se do kraja dječjeg adventa manifestacije „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ očekuje i preko 1000! Vukovarce su među prvima posjetila djeca iz Osnovne škola Kutine  i DND Kutina, te KUD-a Moslavina, njih preko stotinu.

Po dolasku, djeca su sudjelovala u kreativnim radionicama s djecom iz Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2, a malim Vukovarcima, sa svojim se aktivnostima i programom predstavila i Knjižnica i čitaonica iz Kutine, a potom kroz glazbeni program učenici XV. Gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovačkog. Večernji program završit će velikim koncertom Tamburaškog sastava Ravnica i Viktorije Kulišić Đenke.

Uz organizacijsku podršku Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara u okviru dječjeg adventa „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“, za tople obroke mališana koji stižu u Vukovar i još veseliji ugođaj pobrinula se Podravka d.d.

IZVOR: ORG

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn