VOLONTERSKI KAMP NA UČKI POZIVA: Odlična prilika za mlade – očuvanje bioraznolikosti daleko od civilizacije! | Slavonski.hr

VOLONTERSKI KAMP NA UČKI POZIVA: Odlična prilika za mlade – očuvanje bioraznolikosti daleko od civilizacije!

Datum objave: 11. 7. 2018. | Kategorija: Susreti

kamp2

ZAGREB/ POŽEGA – Udruge Bioteka i BIOM  iz Zagreba provode Volonterski kamp na Učki pod nazivom “Vratimo livade leptirima”. Ovaj kamp izuzetna je prilika za mlade osobe – pridružite se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti!

Od 12.7. – 24.7.2018. u sklopu projekta Učka 360°, udruge Bioteka i Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organiziraju volonterski kamp za obnovu travnjaka. Sudjelovanje na kampu, hrana i voda besplatni su za sve sudionike. Djeca i psi su dobrodošli! Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanju kampa. Prijavit se možete za bilo koje dane kampa.

Brdovita područja Parka Prirode Učka nekad su bila puna života i ljudi su vodili životinje na ispašu. Napuštanjem tradicionalnog stočarstva travnjaci s vremenom zarastaju i prelaze u šikare i šume. Zajedno s njima nestaju i mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera koje gube svoj dom. Misija Udruge Biom je pružiti utočišta divljim vrstama putem ovakvih direktnih konzervacijskih akcije te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti.

Stoga, ukoliko želite provesti dan, tjedan ili dva u kampu te upoznati Park Prirode Učka,sudjelovati u direktnoj akciji u zaštiti prirode,pobjeći od civilizacije, družiti se s ornitolozima i biolozima te se upoznati sa zaštitom prirode u Hrvatskoj i Europi prijavite se.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na kampu mogu se javiti ispunjavanjem PRIJAVNICE

Detaljnije o Volonterskom kampu pročitajte na poveznici – www.biom.hr

TEKST: S. P.     FOTO: biom.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn