VINARI KAPTOLA NAZDRAVILI SVETOM MARTINU – Trenutak za krštenje mošta i odmor od vinogradarske godine | Slavonski.hr

VINARI KAPTOLA NAZDRAVILI SVETOM MARTINU – Trenutak za krštenje mošta i odmor od vinogradarske godine

Datum objave: 18. 11. 2017. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KAPTOL – Vinogradarska je godina završila, pa valja, uz obred krštenja mošta u vino, nazdraviti Svetom Martinu. Učinili su to, onako kako se to u ovim krajevima radi oduvijek, članovi  Udruge Vino kap iz Kaptola.

Martinje, tradicionalno krštenje mladog vina, fešta je od tradicije, dobre gastronomije i još bolje kapljice.  Znaju to i članovi kaptolske Udruge vinogradara, vinara i voćara, Vino-kap, stoga su, u društvu prijatelja, prvog čovjeka Općine, načelnika Milu Pavičića, dragih gostiju  i vinskih znalaca, nazdravili svecu zaštitniku vinograda i službeno završili s ovogodišnjim poslovima.

Za ceremoniju simboličkog pretvaranja mošta u mlado vino, neizostavni pučki običaj svakog vinorodnog kraja, uz organizatore, članove Udruge i predsjednika Ferdinanda Novaka, pobrinuli su se vinski kardinal Vlado Bauer i vinski kumovi-Marinko Vodopić , zaljubljenik u kutjevačka vina i predstavnik Udruge prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola“ iz Novog Vinodolskog i Tomislav Došen iz Vetova, a za dobru zvučnu kulisu Aurea bend. Uz bogatu trpezu i dobro raspoloženje, na zadovoljstvo organizatora i Svetog Martina i vino je lakše klizilo.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn