VIKEND PO MJERI PRAVOG GRADA – Nova Gradiška brojnim sadržajima proslavila rođendan Europe | Slavonski.hr

VIKEND PO MJERI PRAVOG GRADA – Nova Gradiška brojnim sadržajima proslavila rođendan Europe

Datum objave: 14. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

NOVA GRADIŠKA – Pridružujući se brojnim, puno većim gradovima, promovirajući toleranciju, međusobno uvažavanje različitosti, ali i vrijednosti poput volonterstva, pa i zdravlja, kreirajući, istovremeno, svijet po mjeri djeteta, jer zadatak je to Grada prijatelja djece, Nova Gradiška je brojnim sadržajima obilježila Dan Europe.

Rođendansko slavlje, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, po drugi su puta zajednički organizirali HKUU „Trenk“ i Biciklistički klub „Psunj“, a pridružili su im se i članovi Udruge slijepih i slabovidnih i Udruga volontera. Smotra dječjeg folklora, biciklijada, izložba starodobnih vozila, zanimljiva obiteljska druženja na Ljetnoj pozornici…Dio je ovo subotnjih sadržaja kojim je Nova Gradiška, okupljajući male i velike sugrađane, aktivne i manje aktivne, sportaše i rekreativce, klince i roditelje, po uzoru na brojne, puno veće gradove, proslavila Dan Europe.

M1 M2

Rođendansko slavlje, drugu su godinu za redom, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, zajedničkim snagama organizirali članovi HKUU Trenk i Biciklističkog kluba Psunj, a rado su im se pridružili Udruga slijepih i slabovidnih i gradski volonteri, jer nije mala stvar uspješno iznijeti čak dvije hvale vrijedne manifestacije- smotru dječjeg folklora pod nazivom „Djeca u Europi mogu skupa“ i Novogradiščanima sve omiljeniju biciklijadu do Strmca. Druga tradicijska priča „Trenkovaca“ ove je godine, želeći osvijestiti vrijednost narodne baštine, ali je i približiti najmlađima, uz domaćine, predstavila i brojne goste-male folkloraše iz Vrpolja, članove KUD-a „Ivan Meštrović“, GKUD-a iz Požege, KUD-a Drežnik, DND-a „Osmijeh“ iz Rajića, Kulturno prosvjetnog društva „Ukrajina“ iz Slavonskog Brod, potvrđujući kako pjesma i ples narodni, baš kao i putovanja i nova prijateljstva, mogu biti zanimljivi i nekim novim, modernim klincima.

M3 M4

Rođendanskoj proslavi i ove su se godine, organizacijom bicklijade do Strmca, rado pridružili i članovi Biciklističkog kluba „Psunj“, a party su začinili i novogradiški oldtimeri, , predstavljajući ponosno stare ušminkane limene ljubimce. Sunčana subota poslužila je i za jedinstvenu proslavu Dana obitelji u kojoj su, uz zanimljive natjecateljske i igre znanja , pod režijskom palicom gradskog Društva naša djeca, s puno veselja, sudjelovale 54 obitelji, mame, tate i klinci, njih duplo više nego li ih je bilo prošle godine.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn