VIKEND NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM CESTAMA – Sedam prometnih nesreća, jedan smrtno stradao, pet lakše ozlijeđenih | Slavonski.hr

VIKEND NA POŽEŠKO-SLAVONSKIM CESTAMA – Sedam prometnih nesreća, jedan smrtno stradao, pet lakše ozlijeđenih

Datum objave: 12. 8. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske tijekom proteklog vikenda zabilježili su ukupno sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smtrno stradala, pet je lakše ozlijeđeno.

Dana 11. kolovoza 2019., oko 13.30 sati, u mjestu Bresnica (Pleternica), na dionici državne ceste D49, 58-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, u zavoju je prešao u suprotni prometni trak i udario u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnji vozač, a koji je od siline udara odbačen udario u parkirani osobni automobil marke „Audi“ požeških registarskih oznaka. Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći preminuo je 58-godišnji vozač, dok su 66 godišnji vozač i 65 godišnja putnica lakše ozlijeđeni. Promet je državnom cestom zbog obavljanja očevida bio obustavljen od 14 do 17.30 sati.

Uz tu nesreću zabilježene su još dvije prometne nesreće s ozlijeđenim i to:
U petak 9. kolovoza 2019., oko 17 sati, na raskrižju ulice Mlinske i ceste za Alagince, 30-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka oduzela je prednost prolaska 20-godišnjoj vozačici koja je upravljala također osobnim automobilom marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka, a koja se kretala cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene obje vozačice, a protiv 30-godišnajkinje slijedi prekršajni nalog.
U subotu 10. kolovoza 2019., oko 16.50 sati u Novim Bešincima, 20-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom je sletjela u putni kanal i lakše se ozlijedila. Protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Uz navedene nesreće s smrtno stradalim i ozlijeđenim sudionicima evidentirane su i još četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to u dvije u mjestu Jakšić, te po jedna u Velikoj i Poljani.

TEKST: S. P.      FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn