PROGRAM ERASMUS – Francuski studenti na stručnoj praksi u kutjevačkom vinogorju | Slavonski.hr

PROGRAM ERASMUS – Francuski studenti na stručnoj praksi u kutjevačkom vinogorju

Datum objave: 06. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, koji Veleučilište u Požegi provodi od 2009. godine i u kojemu je do sada sudjelovalo preko 150 sudionika iz preko 30-tak zemalja, na Veleučilištu u Požegi i partnerskim institucijama Kutjevo d.d. i Galić vina su u razdoblju od 24. rujna do 5. listopada boravili studenti i profesori iz francuske vinske škole Ineopole Formation – MFR Midi-Pyrénées, Brens.

U okviru Erasmus+ programa studentske razmjene sedam studenta na studiju vinogradarstva iz Francuske su provodili program stručne prakse pod budnim okom mentora enologa u vinariji Galić Stjepana Adžića, te Vlade Previšića i i Filipa Puljašića zaposlenika u vinariji Kutjevo d.d., ujedno i diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi na studiju vinogradarstva i vinarstva s iskustvom Erasmus+ mobilnosti tijekom studija. Francuski studenti su prošli sve faze proizvodnog procesa vezanih uz proizvodnju vina – od berbe i prerade do punjenja i kušanja poznatih vina Kutjevačkog vinogorja.

Zadovoljstvo načinom organizacije i sadržajem ovog modela komparativnog i suradničkog učenja u okviru provođenja stručne prakse, te razmjenom iskustva između mladih stručnjaka u području vinogradarstva i vinarstva iz francuske i hrvatske vinske škole, te podršku za nastavak provođenja Erasmus+ programa suradnje, iskazali su svi sudionici navedenog procesa s nadom kako će ova vinska priča nastavak dobiti uzvratnim posjetom studenata, profesora i mentora u vinarijama Galić i Kutjevo d.d. francuskoj vinskoj školi u Brensu.

IZVOR: www.vup.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn