VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Dan otvorenih vrata EU projekata | Slavonski.hr

VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Dan otvorenih vrata EU projekata

Datum objave: 10. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Veleučilište u Požegi danas je organiziralo Dan otvorenih vrata EU projekata. Dekan Veleučilišta Dinko Zima predstavio je projekte u tijeku, Regionalna agencija Panora predstavila je natječaje za mlade, a studenti su predstavili Akademiju regionalnog razvoja EU. U sklopu zbivanja  OPG Pavlović Hrvoje prezentirao je iskustvo provedbe projekta Mjere 6.

“Veleučilište u Požegi do sada je provelo četiri projekta vrijednosti preko 2 milijuna kuna, a u provedbi imamo dva projekta koji su gotovo 33 milijuna kuna – izgradnju Studentskog doma i projekt Agro Tech koje smo danas posebno predstavili,” rekao je dekan Dinko Zima.

dekan

Stjepan Jakopović iz Regionalne agencije Panora predstavio je mjeru iz programa ruralnog razvoja “Potpora mladim poljoprivrednicima. “U odnosu na prijašnje natječaje postoje određene razlike -nositelj prvi put mora biti osoba koja je u tom statusu manje od 24 mjeseca, do sada je to bilo 18 mjeseci. To je jedan iskorak koji će omogućiti većem broju mladih ljudi da se prijave na ovaj natječaj. Drugi veliki novitet je da postoji unutar te operacije mogućnost povrata 20 tisuća eura, to je za one koji neće imati poljoprivredu kao osnovnu djelatnost, odnosno, moći će ostvariti tih 20 tisuća eura bez da, što je do sada bio slučaj, moraju davati otkaz u nekim drugim tvrtkama,” rekao je Jakopović.

jakop

“Sa svakim natječajem sve je više interesa, a pozitivno je i to da se povećavaju alokacije sredstva i mislim kako je ovo izvrsna prilika,” naglasio je Jakopović pozivajući mlade da dođu, prikupe informacije i donesu prave odluke.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn