VATROGASCI UPOZORAVAJU – Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija | Slavonski.hr

VATROGASCI UPOZORAVAJU – Oprezno s korištenjem božićnih dekoracija

Datum objave: 06. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

priprema.indd

POŽEGA – Dolaskom razdoblja adventa povećava se opasnost od izbijanja požara.Stoga je Hrvatska vatrogasna zajednica pripremila nekoliko korisnih savjeta koje valja pročitati.

Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a prskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Nerijetko se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Pošto se takvo drvce brzo osuši, a puno je smole, svega 30 sekundi je potrebno da drvce izgori i zahvati okolni namještaj. Također se prilikom bacanja pirotehničkih sredstava ne vodi briga o površini na koju će ti predmeti pasti što može dovesti do požara.

priprema.indd

“Jako malo je potrebno kako bi požar izbio, a isto tako je mali napor potreban kako bi se požar spriječio. Pridržavanjem savjeta vatrogasaca zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce,” rekao je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

TEKST: S. P.      FOTO: HVZ plakat

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn