UZ POŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA – Brže i sigurnije do željenog odredišta | Slavonski.hr

UZ POŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA – Brže i sigurnije do željenog odredišta

Datum objave: 08. 8. 2018. | Kategorija: 035, Crna kronika

guzva-u-prometu-990x556

SLAVONSKI BROD – Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. srpnja do 5. kolovoza, dogodilo se 29 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 12 osoba lakše ozlijeđeno. U preventivno represivnim aktivnostima prošli tjedan, policijski službenici sankcionirali  su  362 vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Ovih dana velike su gužve na autocestama, državnim cestama, koje vode prema morskim destinacijama, odnosno autocesti A-3 kao glavnom tranzitnom pravcu kroz Republiku Hrvatsku. Prometne gužve najčešće se stvaraju zbog velikog priljeva vozila, na naplatnim kućicama ulazima-izlazima s autocesta, na graničnim prijelazima, te na lokalnim cestama i mjestima na kojima su se dogodile prometne nesreće.

Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. srpnja do 5. kolovoza, dogodilo se 29 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 12 osoba lakše ozlijeđeno. U preventivno represivnim aktivnostima prošli tjedan, policijski službenici su sankcionirali 362 vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja. Od toga je prebrzo vozilo 182 vozača, 68 sudionika u prometu nije bilo vezano sigurnosnim pojasom, 15 vozača je bilo u alkoholiziranom stanju za upravljačem vozila, dok je 13 koristilo mobitel pri vožnji na nepropisan način. Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji, no najbrojniji su upravo spomenuti prekršaji, tzv. „četiri ubojice u prometu“.

Policija apelira na građane da prilikom vožnje poštuju prometna pravila i ograničenja (sve osobe u vozilu koriste sigurnosni pojas/dječju sjedalicu;   kreću se dopuštenim brzinama; ne voze u alkoholiziranom stanju; izbjegavaju rizična pretjecanja; ne koriste mobitel tijekom vožnje, a ako već moraju da to rade preko uređaja koji omogućuje njegovo korištenje bez upotrebe ruku i sl.), kao i da se pridržavaju naredbi policijskih službenika na terenu.
Uz poštivanje prometnih propisa, brže i sigurnije se stiže do željenog odredišta.

TEKST: S. P.       FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn