UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA – Virtualni poduzetnički centar u Zagrebu organizira Kongres žena poduzetnica Jugoistočne Europe | Slavonski.hr

UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA – Virtualni poduzetnički centar u Zagrebu organizira Kongres žena poduzetnica Jugoistočne Europe

Datum objave: 03. 3. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

Kongres poduzetnica JI Europe

NOVA GRADIŠKA/ ZAGREB – Istraživanja su pokazala-tijekom 19.stoljeća žene su se borile za pravo glasa, u 20.stoljeću za ravnopravnost s muškarcima, u 21.za vlastitu egzistenciju. Razlog je to jačanja ženskog poduzetništva posljednjih nekoliko godina na području Jugoistočne Europe, uključujući i Hrvatsku. Danas je, kažu istraživanja, u ovom dijelu svijeta, udio poduzetnica u stalnom rastu, što je i razlog održavanja Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe, koji, simbolično, ali i namjerno, 8.ožujka, na Međunarodni dan žena, u Zagrebu organizira Virtualni ženski poduzetnički centar.

Licemjerno ili ne, Hrvatska će i ove godine, u trenutku dok smo svjetonazorski i ideološki, dalje nego li ikada ranije od tekovina suvremenih demokratskh društava,  obilježiti praznik koji se do prije koju godinu aposlutno pogrešno smatrao reliktom prošlosti i naslijeđem mračnih socijalističkih vremena. Iako će se, i ovaj puta, na simboličkoj razini, obilježiti uglavnom, poklanjanjem cvijeća, čime će se, ponovno pokušati skrenuti  pažnja s pravog značenja i vrijednosti, 8.ožujka, Međunarodni dan žena, praznik je gospodarskih, političkih i društvenih dostignuća žena čija je osnovna svrha osvijestiti javnost o sve učestalijem ugožavanju prava žena. Jer, prema podacima Ujedinjenih nacija, žene obavljaju dvije trećine svjtskog posla, zarađuju jednu desetinu svjetskog prihoda, a posjeduju manje od 1 posto svjetske imovine.Istovremeno, zarađuju u prosjeku 23 posto manje od muškaraca, a čak 200 milijuna njih starije životne dobi diljem svijeta živi bez mirovine. Slabiji spol, malo sutra.

Upravo će to nastojati dokazati Kongres poduzetnica Jugoistočne Europe , najveće okupljanje poslovnih žena u regiji, koji će u Zagrebu, baš uz Međunarodni dan žena, organizirati Virtualni ženski poduzetnički centar.Događaj je to čiji  je značaj, kao i potrebu afirmiranja snage i uloge žena u društvu,  prepoznala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, visoka pokroviteljica Kongresa, na kojem se očekuje gotovo tisuću poduzetnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Albanije. Kako kaže Sanela Dropulić, idejna začetnica, ravnateljica Kongresa i autorica sjajne knjige, pisane u formi priručnika „Ja ( ne) mogu biti poduzetnica“, „Događaj je to koji će biti platforma razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unaprijeđenja poslovne mreže poduzetnica s ciljem da im pristup, ali i opstanak na tržištu zemalja iz kojih dolaze, bude što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha-što izvjesniji“.

mirelaGLAVAS

Među poduzetnicama  Jugoistočne Europe, kao sudionica, ali, prije svega, i kao govornica, naći će se i jedna Novogradiščanka. Riječ je o Mireli Glavaš, direktorici i vlasnici tvrtke „Kontoar d.o.o“, članici Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Women in Adria brenda za ambiciozne žene, kratko vrijeme volonterski zamjenica gradonačelnika grada za gospodarstvo, uspješna poduzetnica koja će na Kongresu premijerno predstaviti vlastiti projekt „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“. Riječ je o projektu čiji je cilj promicanje ženskog poduzetništva, ali i iniciranje, suorganizacija i financiranje edukacija i manifestacija kojima se jača žensko poduzetništvo, ali i pruža sva podrška i pomoć ženama na realnom tržištu.

Uz vlasnicu i direktoricu tvrtke „Kontoar d.o.o“ , Kongresu će nazočiti još nekoliko uspješnih novogradiških poduzetnica, a zanimljivo je kako će se Mirela Glavaš na događaju predstaviti nakon podpredsjednice Vlade, Martine Dalić, a prije predsjednice Grabar Kitarović. Kongres poduzetnica Jugoistočne Europe događaj je u koji sudionice, ali i sve one koje poduzetnice tek planiraju postati, neće morati uložiti ništa, a dobit će jako puno. Stoga, manje i više uspješne žene,razmislite o ulaganju u same sebe, „prosurfajte“ do stranica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i prijavite se za sudjelovanje na najvećem skupu poduzetnica ovog dijela svijeta. Bolji i korisniji poklon za Međunarodni dan žena ne možete ni poželjeti! Kongres nema kotizacija. Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju putem obrasca.

Prijavite se ovdje!

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn