UZ DAN GRADA NOVE GRADIŠKE – Tražite li božićnu čaroliju, dobre sadržaje i domaćine, navratite u Novu Gradišku! | Slavonski.hr

UZ DAN GRADA NOVE GRADIŠKE – Tražite li božićnu čaroliju, dobre sadržaje i domaćine, navratite u Novu Gradišku!

Datum objave: 04. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

nn

NOVA GRADIŠKA – Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, kako povjesničari nerijetko znaju nazvati Novu Gradišku, posljednjih se dana, predblagdanskim „glancanjem“ ulica i završnim dotjerivanjem službenog programa događanja, priprema za slavlje. 8.prosinca je blagdan Župe, Dan grada i 269.rođendan, a čestitku će uputiti Vanna, Neno Belan, Hari Rončević, The unimogsi.

Uz onaj ljetni glazbeni tjedan u kolovozu, prosinac je, definitivno, najaktivniji, najvitalniji i najsadržajniji mjesec u Novoj Gradiški. I to ne samo radi blagdana, jer, vrijeme je to i proslave Dana grada, zbog čega se posljednjih dana, s posebnom pažnjom „glancaju“ ulice i bacaju posljednje provjere na program događanja. I mada će rođendan službeno proslaviti 8.prosinca, na blagdan Župe Bezgrešnog začeća blažene djevice Marije, slavlje je već počelo i potrajat će cijeli mjesec, sve do „Adventa u našem gradu“.

S rođendanskom pričom startali su Gimnazijalci, tradicionalnim koncertom „Gradu za rođendan“, koji, kao dio sadržaja obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, ima i edukativno-informativni karakter, a onda i „Graničari“, članovi THE gradskog pjevačkog društva sa stažom dugim 131 godinu. Iznimno bogatim sadržajima obilježavanja Dana grada pridružit će se i čuvari starogradskih napjeva, članovi HPS Slavča, 11.susretom pjevačkih skupina „Na te mislim“ i lokalni glumci, ekipa amaterske kazališne skupine Kugla, s očekivano novim hit komadom. I Gradski muzej priprema istinski šik poslasticu, izložbu „Ulice Gradiške Nove“, u utorak, 5.prosinca. Čestitku će Gradu za rođendan, simblično, na isti dan, uputiti njegovi najmlađi i najstariji sugrađani-polaznici dječjeg vrtića i umirovljenici, kao i buduća politička elita grada, članovi Dječjeg Gradskog vijeća. Večer uoči blagdana Župe ispunit će glazba. Najprije ona u kombinaciji s duhovno-domoljubnom poezijom u izvedbi kantaorice Daniele Sisgoreo-Morsan i interpreta stihova, Zrinka Kapetanića, a onda i ona urbano šminkerska, za najbolji božićni ugođaj. Pobrinut će se za to, koncertom u Domu kulture, uz pijanističku pratnju Gorana Kovačića, vlasnica jednog od najljepših ženskih domaćih vokala, Ivana Vrdoljak Vanna.

n

Dan nakon svečane sjednice Gradskog vijeća i službenog Dana grada, studenti zagrebačkog arhitektonskog fakulteta u gradskoj će vijećnici predstaviti idejno rješenje projekta Zlatni grad, a navečer slaviti zajedno s Novogradiščanima uz koncert Unimogsa. Obilježavanje Dana grada, a onda i blagdane, sadržajno će obogatiti još nekoliko koncerata, uključujući i onaj humanitarni Harija Rončevića i Nene Belana u organizaciji Udruge za autizam „Sunce“, izložbi, filmskih hit premijera, prilika za iskušavanje trostrukih „akslova“ i duplih „tulupa“ na klizalištu u najužem središtu grada, a onda i božićni sajam-Advent u našem gradu. Kako su slavlja uvijek ljepša i ugodnija u društvu prijatelja, tražite li dobre sadržaje i domaćine, navratite tijekom prosinca u Novu Gradišku!

Božićnu čaroliju u gradu pogledajte i u prekrasnoj fotogaleriji poznatog novogradiškog  kreativca Alena Kocića Koca

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Alen Kocić Koc Facebook

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn