UZ DAN BOLESNIKA – Caritas Požeške biskupije požeškoj bolnici poklonio vrijedan uređaj | Slavonski.hr

UZ DAN BOLESNIKA – Caritas Požeške biskupije požeškoj bolnici poklonio vrijedan uređaj

Datum objave: 09. 2. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Povodom Dana bolesnika i Blagdana Gospe Lurdske, zaštitnice medicinskih sestara, požeški biskup mons.dr. Antun Škorčević  donirao je danas Odjelu za neurologiju TCD uređaj Multi-Dop T digital sa sondom, vrijedan 150.000,00 kuna. Uređaj je poklon Caritasa Požeške biskupije bolnici.

Donirani uređaj će pomoći u terapijsko-dijagnostičkim postupcima kod neuroloških bolesnika za utvrđivanje celebralne cirkulacije i bolesti, pojasnio je voditelj Odjela za neurološke bolesti prim. dr. Borislav Vuković.

nn

“Prije 35 godina takva vrsta pregleda je uvedena u neurološku praksu. Ubrzo je, 15 godina potom, stigao i prvi aparat u požešku bolnicu za ispitivanje cirkulacije mozga. Od tada postoji kontinuitet rada u požeškoj bolnici za ispitivanje krvnih žila mozga. Bolesti srca i krvnih žila danas su epidemiološki problem u svijetu. Bolesti krvnih žila vrata veliki su problem kako u razvijenom svijetu tako i Hrvatskoj. Donirani aparat će služiti u dijagnostičke, a potom i terapijske svrhe kod bolesnika gdje možemo otkrit je li smanjen protok dotoka krvi. To je nastavak dijagnostičke prakse koju imamo duži niz godina,”rekao je voditelj Odjela za neurološke bolesti  prim.dr. Borislav Vuković.

IMG_9498 IMG_9512
Uz ravnatelja požeške bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića,voditelja Službe za neurologiju i psihijatriju Prim.dr.sc. Marijan Cesarik, dr.med. te suradnike i osoblje u Neurološkoj poliklinici, svečanoj primopredaji bio je nazočan i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji je blagoslovio donirani uređaj te služio Svetu misu u kapelici bolnice.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn