USPJEH SLAVONSKIH VINARA – Krauthaker osvojio glavnu Vinart nagradu Osoba godine, a Enjingi nagradu za životno djelo | Slavonski.hr

USPJEH SLAVONSKIH VINARA – Krauthaker osvojio glavnu Vinart nagradu Osoba godine, a Enjingi nagradu za životno djelo

Datum objave: 13. 11. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

ZAGREB/POŽEGA – U Kaptol Boutique Cinema sinoć je održana druga po redu dodjela nagrada za najbolja godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni. Među nagrađenima istaknuli su se Vlado Krauthaker koji je osvojio glavnu nagradu Romerquelle Osoba godine, a vinarija Krauthaker nagradu kao regionalna vinarija godine. Ivan Enjigi nagrađen je za životno djelo, kao osoba koja je svojim djelovanjem zadužila hrvatsko vinarstvo.

Kako na jednom mjestu okupiti vrhunske stručnjake iz različitih grana vinarstva najbolje znaju u zagrebačkoj tvrtci Vinart, koja je drugu godinu zaredom organizirala dodjelu Vinartovih godišnjih postignuća. Pred čak 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva vinski Oscari uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

Među nagrađenima istaknuli su se Vlado Krauthaker koji je osvojio glavnu nagradu Romerquelle Osoba godine te Vinarija Miloš kao Romerquelle Vinarija godine, dok su u kategoriji nagrada Lidl regionalne vinarije godine nagrade osvojili vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija).

„Ovo je bila naša 43 berba i iznimno smo ponosni na ovo priznanje. Lijepo je kada dugi niz godina radite i vidite da se ulaganje isplatilo jer su vina Krauthaker cijenjena na području cijele Hrvatske i šire,“ rekao je Vlado Krauthaker.

Osim godišnjih nagrada najboljim vinarima i vinarijama, na sinoćnjoj dodjeli koju je vodio poznati glumac Vedran Mlikota, uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo. Ove godine to su legendarni međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te ugledni znanstvenik i autor brojnih stručnih publikacija prof. dr. sc. Nikola Mirošević. Nagrada udruge Women on Wine za vino godine Bibich Ambra uručena je vinariji Bibich.

TEKST: S. P. /press    FOTO: Morana Popovčić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn