USPJEH MALIH EKOLOGA – Učenici OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Ljupina iz Nove Gradiške među najboljima u akciji Zeleni korak | Slavonski.hr

USPJEH MALIH EKOLOGA – Učenici OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Ljupina iz Nove Gradiške među najboljima u akciji Zeleni korak

Datum objave: 12. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U utorak, 11. lipnja učenicima Osnovne škole Ljudevita Gaja i Područne škole Ljupina iz Nove Gradiške dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša u osmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

S prikupljenih gotovo 13 tona papira, OŠ Ljudevita Gaja šesti je put zaslužila svoje mjesto među najuspješnijim školama u dm-ovoj akciji, a učenici PŠ Ljupina treći su se put pridružili najuspješnijim ekolozima s prikupljenih 8,5 tona starog papira. Uspjeh malih ekologa i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na najveću konkurenciju do sada. Naime, u osmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih krajeva Hrvatske, a gotovo svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

U osmom Zelenom koraku sudjelovalo je ukupno 40.733 osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske koji su zajedno prikupili više od 528 tona papira, što znači da su recikliranjem spasili gotovo 9.000 stabala. Najbolji mladi ekolozi 2019. godine pohađaju osnovne škole „Donja Dubrava“ (Zagreb), „I.G. Kovačić“ (Lopatinec), „Studenci“, „Retfala“ (Osijek) i „Ljudevit Gaj“ (Nova Gradiška) te područne škole „Kutnjak“, „Torčec“, „Bročice“, „Glavina donja“ i „Ljupina“.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost ekološkoj akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna te darovnom karticom vrijednom 500 kuna.

TEKST: S. P.     FOTO: Press

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn