UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Blagdanski mjesec u znaku gostovanja, lijepih susreta i nezaboravnih iskustava | Slavonski.hr

UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Blagdanski mjesec u znaku gostovanja, lijepih susreta i nezaboravnih iskustava

Datum objave: 13. 12. 2017. | Kategorija: Kultura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA –  Za UO Plesna radionica Ilijane Lončar blagdanski mjesec prosinac pun je lijepih darova, ali darova  u obliku lijepih susreta i iskustava. Brojni pozivi i gostovanja, potvrda su izvrsnog rada Ilijane i njenih rasplesanih velikih i malih pahuljica.

Prosinac je počeo gostovanjem na 8. Festivalu malih plesnih formi u organizaciji Udruge ples i dijete DaCi Hrvatska. Požeški plesčai predstaivli su se s desetominutnim programom iz prošle sezone “Od inspiracije do kreacije”, a bili su, valja i to reći, jedini predstavnici iz Slavonije. Nakon toga, već sljedeći vikend, 9. prosinca,  zasjali su na TREPS Gala večeri plesa. Na Gala večer bilo je pozvano 15 predstavnika iz različitih škola, plesnih grupa, ansambala i organizacija koje su prema mišljenju stručnog povjerenstva Trešnjevačkih plesnih susreta s najvećim brojem ocjena zaslužili nastup na toj večeri. Plesna radionica Ilijane Lončar predstavljena je duetom koji su izvele Anamarija Jakoubek i Lea Majski i solo koreografijom Laure Lončar. Nastup je to s kojeg nose iznimno iskustvo i veliko priznanje svjetski priznatog plesnog umjetnika Dinka Bogdanića.

n

“Doživjeli smo lijepo iskustvo. U publici je bio gospodin Dinko Bogdanić, poznati baletni umjetnik, slučajno sam sjedila iza njega u publici, i nakon nastupa naše Laure Lončar on je ustao i vikao “Bravo” uz pljesak. Bilo je to nešto posebno, za sve koji znaju tko je Dinko Bogdanić. Kasnije, kada je završio program, prišao nam je i iskreno čestitao, bio je oduševljen izvedbom, prisutnošću na sceni i izrazio je veliko oduševljenje “nečim drugačijim kreativnim i novim”, kako je rekao. Doista, može biti stotinu različitih nagrada i priznanja, ali kada se takav pristup, kad ti netko od struke priđe i direktno pohvali rad, to je nešto najljepše,” priča nam Ilijana.

bogd

Nakon TREPS Gala večeri nastupili su i u predblagdanskom programu u ŠD “T. Pirc” u programu Požeških mažoretkinja gdje su otplesali dvije koreografije s čak 45 plesača. Ovog ponedjeljka i utorka održani su i “Otvoreni božićni sati” u dvorani UO Plesne radionice na kojima su bili roditelji, djedovi i bake najmlađih plesača. “Odrasli su imali priliku vidjeti što su njihovi mališani od rujna učili na samom satu. Tome i služe otvoreni sati – kako bi roditelji vidjeli odgojno- pedagoški proces rada. Mnogi su se iznenadili koliko dječica, tako mala, mogu naučiti u tako kratkom razdoblju,” pojasnila je Ilijana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA FB_IMG_1481710129555

Predstoji im i radni vikend, jer pozvani su kod dragih prijatelja, Plesnog kluba “Vruća čokolada” iz Splita koji slave 25 godina postojanja. “Velika je to obljetnica i drago mi je da su nas naši Plesokaz-prijatelji, kako ih ja zovem, pozvali uveličati njihovu svečanost. Plesat ćemo u dvorani Lora, a na put ide Hana Krpan sa svojim novim solom, koreografijom koja je bila obavezna koreografija B kategorije na natjecanju “Mia Čorak Slavenska” i Laura Lončar koja je osvojila treću nagradu na istom natjecanju. Kada se vratimo, već 19. prosinca očekuje nas gostovanje na Božićnoj produkciji jednako dragih prijatelja, Plesnog kluba Tina iz Siska, plesat ćemo u Kazališno-koncertnoj dvorani “Kristalna kocka vedrine”. U Sisak ide veliki autobus naših plesača, jer idu dvije grupe – koreografija “Hello Kitty” kao pretpremijerna izvedba koja će premijerno biti izvedena na našoj zimskoj produkciji. To su dječica od 5 do 6 godina, a s njima idu i veliki, uzrasta 6 i 7 razred, s koreografijom “Double trouble”. Jedini smo gosti koji su pozvani i to nam je određena potvrda naše kvalitete,” kaže Ilijana.

Nakon Siska, nakratko će svi plesne papučice objesiti o klin i predahnuti jer već od 2. siječnja kreću s intezivnim završnim pripremama za 12. Zimsku produkciju “Pleši,Voli, Živi”. U međuvremenu, u tom kratkom razdoblju odmora za plesače, Ilijana ipak neće odmarati jer pozvana je u trodnevni posjet u Varaždin raditi s varaždinskim plesačima. Tamošnji plesni klub “Vindi” i voditeljica Davorka Čorko Rodeš odabrali su tri Ilijanine stare koreografije iz ciklusa “E(U)motion” koje žele postaviti sa svojim plesačima. Nije to uobičajeno, novo je i drugačije, ali je doista prava potvrda koliko je Ilijana i njena požeška pedagoško-plesna priča cijenjena među kolegama iz struke.

TEKST:  S. Pok     FOTO: S. P/ UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn