ULAGANJE U ZNANJE – Novi stipendisti Grada Požege | Slavonski.hr

ULAGANJE U ZNANJE – Novi stipendisti Grada Požege

Datum objave: 29. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U 2018. godini Grad Požega dodijelit će ukupno 40 stipendija i to 35 studentskih te 5 učeničkih stipendija. Za tu je namjenu u proračunu Grada Požege planirano 400.000 kuna. Danas je na svečanosti u Gradskoj vijećnici stipendije primilo 18 studenata i 3 učenika, koji gradski stipendisti postaju od 1. siječnja iduće godine.

“Vrlo sam sretan i zadovoljan što ovako završavamo kalendarsku godinu, jer ono u što Požega treba što više i češće ulagati to je – znanje. Znanje se najbrže vraća, a ovdje su mladi ljudi koji će sigurno biti pokretači Požege, Požege koja upravo s njima ima svoju budućnost,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić koji je uručio ugovore o stipendijama novim gradskim stipendistima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podsjetimo, unazad četiri godine Grad je povećao iznos pojedinačne studentske stipendije sa 750 na 850 kuna po studentu, koliko i danas mjesečno dobivaju požeški stipendisti, a pri tom je uvedeno i stipendiranje darovitih učenika srednjoškolaca s 400 kuna mjesečno.

Studentsku stipendiju ove godine dobili su Leonardo Jukić, Kristina Ćukac, Marija Ivanović, Marko Tanjić, Ilinka Filipović, Domagoj Jozić, Elizabeta Vuković, Nikolina Grbavac, Petra Štulec, Nikolina Devčić, Dijana Pavliček, Dora Albreht, Josip Krip, Ana Lovrić, Ivona Soldo, Josip Matijašević, Robert Horvat i Žana Kajinić. Učeničku stipendiju dobili su Ana Kerepčić, Jura Starčević i Marta Turina.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn