UDRUGA VELIČANKA – Od građanske akcije do novouređenog igrališta | Slavonski.hr


UDRUGA VELIČANKA – Od građanske akcije do novouređenog igrališta

Datum objave: 11. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

n

VELIKA – Udruga Veličanka danas je svečano predstavila novouređeno igralište na Trgu bana J. Jelačića, koje je rezultat građanske akcije pod nazivom “Kad se vrijedne ruke slože sve se može” i suradnje sa Zakladom Slagalica.

Uz postojeće dječje igralište, na prostoru parka postavljene su i klupe za još ugodnije okupljanje i druženje malih i velikih Veličana. “Uloženo je deset tisuća kuna, sredstva koja smo dobili preko Zaklade Slagalica. Ovo je samo prvi dio aktivnosti koje planiramo realizirati u ovom prostoru kako bi park doista uredili u potpunosti. Planiramo urediti i staze, posaditi zelenilo i osvježiti postojeću sjenicu, kako bi park posao ugodni mjesni kutak,” rekao je predsjednik Udruge Veličanka Stanko Raguž.

n2

Svoje mještane podržao je i načelnik općine Vlado Boban. Mali su to projekti, ali vrijedni zbog svog značaja za zajednicu, kaže načelnik. “Zahvaljujući Zakladi Slagalica uspjeli smo ostvariti ovaj projekt, kakvih je na području naše županije već dosta gradova i naselja ostvarilo, a mi evo idemo njihovim stopama. Malo smo se pokrenuli nakon svih onih problema koje smo imali u općini Velika. Shvatili smo da moramo imati mlade osobe, stručne koje su sposobne izraditi projekte ne samo za potrebe općine, već i za potrebe naših udruga, obrta, OPG-ova i građana i taj “recept” donosi rezultate,” rekao je načelnik.

nn

Na prostoru današnjeg dječjeg igrališta i parka nekada je bila zapuštena parcela, ali poduzetni mještani krenuli su dio po dio – postavili sjenicu, složili elemente za dječje igralište, a sada i ugodne klupe. Planova ima, kaže načelnik Boban. “Projekt za park imamo pripremljen i već smo ga kandidirali na natječaj Ministarstva graditeljstva koji je bio ovog proljeća, ali nismo prošli. Vrijednost projekt je bila 450 tisuća kuna, ali imamo dokumentaciju i ponovo ćemo ovaj projekt kandidirati na srodne natječaje jer namjeravamo cijeli prostoru planski urediti zelenilom te dodatnim elementima za dječje igralište,” rekao je Boban.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn