UDRUGA TURISTIČKIH VODIČA PSŽ – Posebnom šetnjom po Požegi, 12. svibnja proslavit će desetu obljetnicu djelovanja | Slavonski.hr

UDRUGA TURISTIČKIH VODIČA PSŽ – Posebnom šetnjom po Požegi, 12. svibnja proslavit će desetu obljetnicu djelovanja

Datum objave: 10. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

nnv

POŽEGA – Udruga turističkih vodiča Požeško-slavonske županije posebnom, slavljeničkom šetnjom s Požežanima, obilježit će u subotu, 12. svibnja deset godina postojanja. Najavio je to na konferenciji za novinare predsjednik udruge Dalibor Nedela.

Kroz program Udruge turističkih vodiča Požeško-slavonske županije u deset godina djelovanja prošlo je stotinjak turističkih grupa koje su stručni licencirani vodiči upoznali s kulturnom baštinom i turističkim atrakcijama Požege, podsjetio je predsjednik udruge Dalibor Nedela. “U međuvremenu je Vladimir Štibrić priredio posebnu turu kroz Požegu pod nazivom “Putevima pjesnika i boema”, a prije više od tri godine pokrenuli smo i akciju “Požežani za Požežane” – besplatne ture kroz grad u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege isključivo za Požežane. U pravilu grupe idu u proljetnim i ljetnim mjesecima svake druge subote u mjesecu i kreće se ispred Gradskog muzeja. Nastojimo pokazati što je najljepše u Požegi turistima, a kroz jednu drugačiju priču Požegu predstavljamo i našim građanima. Često nalazimo interesantne stvari koje su brojnim građanima nepoznate,” ispričao je Nedela.

Upravo takvu šetnju pripremili su i za obljetnicu djelovanja pa Požežane u subotu, 12. svibnja očekuje posebno druženje s poznatim i manje poznatim požeškim lokacijama i atrakcijama. “Naći ćemo se ispred Gradskog muzeja u 10,00 sati, nas četvorica vodiča svaki će preuzeti jedan segment šetnje i zajedno ćemo obilježiti taj datum. Pozivamo i da se odazovu na naše buduće akcije,” pozvao je Nedela.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn