UDRUGA HRVATSKIH PUTNIČKIH AGENCIJA U POŽEGI – Prilika za promociju požeško-slavonske turističke ponude | Slavonski.hr

UDRUGA HRVATSKIH PUTNIČKIH AGENCIJA U POŽEGI – Prilika za promociju požeško-slavonske turističke ponude

Datum objave: 08. 2. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

n

POŽEGA – Turistička zajednica Požeško slavonske županije domaćin je Udruzi hrvatskih putničkih agencija koja je u Požegi održala sjednicu Upravnog odbora i sastanak s predstavnicima receptivnih agencija, turističkih zajednica i turističkih vodiča s područja Požeško-slavonske županije. Dolazak 15 vodećih turističkih agenata na područje Požeško-slavonske županije bio je odlična prilika za promociju same destinacije, prezentaciju turističkih subjekata te postavljanje temelja za buduću suradnju.

“UHPA je jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu te najveće udruženje turističkih agencija u Hrvatskoj. U svojem članstvu broji 200-tinjak redovnih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora te više od 100 pridružena člana iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam. Dolazak 15 vodećih turističkih agenata na područje Požeško-slavonske županije bio je odlična prilika za promociju same destinacije, prezentaciju turističkih subjekata te postavljanje temelja za buduću suradnju,” naglasila je direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

_DSC0095

“Ovo je vrlo značajan sastanak jer iako je naša županija orijentirana na poljoprivredu, želimo se pozicionirati na turističku kartu Hrvatske pa i šire. Činjenica je da još uvijek nismo uspjeli priskrbiti značajni dio sredstava koji će našu Županiju pokrenuti u tom smjeru, stoga očekujemo i značajniju potporu Ministarstva turizma, ali ponajprije očekujemo potporu i zajedništvo naših turističkih agencija i gospodarstvenika. Održali smo već nekoliko sastanaka vezanih uz turizam, a slijedi definiranje paketa turističkih sadržaja s vjerom i nadom da ćemo u punu funkciju staviti i dio sada zapuštenih prostora. Želimo doći do te razine da budemo prepoznati kao privlačna destinacija te da budemo dobri partneri svima koji se bave turističkom djelatnošću,”rekao je župan Tomašević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Proveli smo dan i pol u ovoj županiji i vidjeli tek jedan mali dio turističke ponude tako da nam je to i motiv da se vratimo kako bi još detaljnije upoznali ovdašnje sadržaje,” rekao je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Naš Upravi odbor sastoji se od 17 ljudi koji su vlasnici turističkih agencija i siguran sam kako većina nas do sada nije bila ovdje. Nadam se nakon ovog susreta da ćemo jedan dio ove ponude uvrstiti u našu ponudu te pokušati to prodavati našim gostima. Lijepo je vidjeti napredak, da se nešto događa te da se ide prema naprijed, a mi ćemo pokušati pomoći u promociji ove županije. Često znam reći članicama – teško je pomoći kada ne znaš problem! Zato smo ostali otvoreni kako bi pomogli u mjeri u kojoj mi možemo pomoći. Udruga hrvatskih putničkih agencija usko surađuje s Ministarstvom turizma, s Hrvatskom turističkom zajednicom, imamo kvalitetne odnose pa ćemo možda i u tom dijelu pomoći u promociji i određenim problemima koji muče ovdašnje privatne subjekte, a neke od tih problema čuli smo i na današnjem sastanku,” zaključio je Fain.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. P./ M. Š.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn