U KOŠKI NA GOSPU VELIKU – Jedinstvena priča o tradiciji, sportu i gastronomiji | Slavonski.hr

U KOŠKI NA GOSPU VELIKU – Jedinstvena priča o tradiciji, sportu i gastronomiji

Datum objave: 16. 8. 2018. | Kategorija: Susreti

naslovna

KOŠKA – Spojem tradicije, sporta i kulture, u mjestu Koška, nedaleko Našica, od 10. do 15. kolovoza obilježen je blagdan Velike Gospe tradicionalnom manifestacijom “U Koški na Gospu Veliku”. Sportsko-kulturno-zabavna manifestacija u trajanju od 6 dana u ovu je malu ali aktivnu općinu dovela velik broj zaljubljenika u folklor, nogomet i gurmanske specijalitete.

Manifestacija “U Koški na Gospu Veliku” u organizaciji KUD-a “Koškani” održava se kontinuirano još od 1998. godine, na sam blagdan Velike Gospe u Koški. Priča je to o tradiciji koja okuplja kulturno umjetnička društva iz Hrvatske ali i izvan nje, na kojoj su, uz domaćine, ove godine nastupili i članovi KUD-a “Jasen” Šaptinovci, KUD “Tamburica” Velimirovac, KUD “ Čardaš” Suza, Muška pjevačka skupina “Baje” iz Ivanovca, KUD “Slavonac” iz Podravske Moslavine i KUD “Mošćenica” iz Mošćenica.

nnn

Osim smotre folklora, ovogodišnju su manifestaciju sadržajno obogatile brojne sportske i kulturne aktivnosti , poput nogometnog turnira “Legende Seljaka”, fišijade,  čobanijade, pa i nekoliko glazbenih nastupa. Uz članove KUD-a “Koškani”, organizaciju su pomogli i Udruga žena Koška, Lovačko društvo “Sokol”, Nogometni klub “Seljak”, te Moto Klub Wild&Free Riders.

nn

“Način je ovo čuvanja tradicije predaka, razvijanja kulturnog amaterizam i socijalne interakcije koja za cilj ima stvaranje prijateljstva i razvoj buduće suradnje.” istaknuo je, u ime organizatora, predstavljajući jedinstvenu šestodnevnu manifestaciju , predsjednik KUD-a “Koškani”, Danijel Rihter.

TEKST: Ivona Ćosić     FOTO: I. Ćosić

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn