TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE: Ribarska kuća i Stupnički dvori – novi članovi projekta Okusi Graničarskog posavlja | Slavonski.hr

TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE: Ribarska kuća i Stupnički dvori – novi članovi projekta Okusi Graničarskog posavlja

Datum objave: 17. 7. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Brodsko- posavska županija obiluje mjestima na kojima se mogu kušati izvrsna domaća jela, a Ribarska kuća i Stupnički dvori nude savršene menije u sklopu projekta Turističke zajednice županije.

“Okusi graničarskog kraja” projekt je Turističke zajednice Brodsko- posavske županije koji je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nosioca standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije. Provodi se od 2017. godine i u njega je s današnjim danom uključeno ukupno 15 ugostiteljskih objekata. Posljednja dva dolaze iz općine Brodski Stupnik a riječ je o poznatoj Ribarskoj kući i restoranu Stupnički dvori.

“Treća je godina projekta i pokriva deset hrvatskih županija i 132 ugostiteljska objekta, od Metkovića do Vukovara. Do kraja iduće godine u planu imamo pokriti cijelu Hrvatsku. Riječ je o objektima u kojima se može pojesti lokalna, tradicijska hrana, spravljena od domaćih tradicijskih namirnica, jer to je ono što brend nosi. Članovi i nositelji standarda do danas su pokazali veliko zadovoljstvo provedbom projekta i rezultat je to timskog rada turističkih zajednica, lokalnih i županijskih.”kazao je danas Borislav Šimenc, voditelj projekta Okusi hrvatske tradicije.

Sunčica Nožinić iz restorana Stupnički dvori naglasila je danas da će im uključenost u projekt puno značiti obzirom da je riječ o malom obiteljskom restoranu. “Ovo nam je i potvrda našeg truda i rada angažiranih djelatnika. Kako bismo dobili certifikata na meniju smo ponudili predivnu vinsku juhu, pečenu patku, odnosno pačja prsa na posteljici od celera i tačke koje bi zapravo svi trebali doći i kušati.”

Ena Kokanović stručni je suradnik na projektu i radi na drugom ciklusu promocije cijelog projekta, odnosno restorana uključenih u projekt na našoj županiji „Okusi graničarskog kraja“. “Sa svojim blogom posjetila sam sve restorane i imala jako „težak“ posao i probati sva ta jela te ih ocijeniti. Sviđa mi se način na koji ljudi razmišljaju prezentirajući okuse našeg graničarskog kraja, jer Slavonija je puno više od kulina i šunke što se vrlo dobro može vidjeti u našim restoranima. Spajaju tradicionalne namirnice na suvremen način i to je nešto što može parirati bilo kojem modernom restoranu. Kvalitetna riba, divljač, meso, povrće koje imamo u svom okruženju nude mogućnost da razmišljamo izvan okvira.“kazala je Ena Kokanović, blogerica.

Blaženka Dikanović vodi Ribarsku kuću koja ove godine obilježava 25 godina rada. “Od kada radimo pripremamo tradicionalna jela karakteristična za ovo područje. Ribnjaci su tu nekada bila pa je bilo logično da fiš bude naša prva ponuda. Naravno pripremamo čobanac, jela s roštilja, gulaš, grah, no riba je ono što se najviše traži. Upravo stranci koji navraćaju u restoran traže tu domaću hranu, pečenu i prženu ribu, soma, šarana i smuđa, domaći kulin, šunka i slanina i palačinke s orasima i medom. Veseli da su naši recepti prepoznati i da smo postali dijelom projekta „Okusi graničarskog kraja“ kazala je gospođa Dikanović i podsjetila da osim gastro ponude Ribarska kuća od prošle godine ima i prenoćište sa 16 ležajeva.

Gastro ponuda sve je veći motiv dolaska turista u destinaciju ali i značajan motiv za ocjenu kvalitete i razloga dolaska u pojedinu destinaciju. U posljednje dvije godine puno radimo na brendiranju i ulaganju u što bolju prepoznatljivost, vidljivost i ponudu naše eno- gastro ponude. U projekt smo uključili 13 restorana, plus danas još dva nova. Cilj nam je povezati eno gastro, poljoprivredu i turizam, povećati broj gostiju koji će uživati u kulinarskim specijalitetima.” kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko- posavske županije.

“Ovaj projekt korak je više u razvoju kontinentalnog turizma. – Veseli da imamo normirane objekte koji po određenim principima promoviraju našu gastro ponudu. Ribarska kuća i Stupnički dvori dva su nova uz postojećih 13.- kazao je župan Brodsko- posavske županije i predsjednik Turističke zajednice Brodsko- posavske županije Danijel Marušić naglašavajući kako je u posjeti bio austrijski član odbora regija koji ga je ugodno iznenadio znanjem o turističkoj ponudi Slavonije pa tako i Brodsko- posavske županije, kazavši da je „Slavonija za njega ona prava Hrvatska“ koju uz eno gastro ponudu karakteriziraju povijest i umjetnost, za što su svakako zaslužni i ljudi koji rade u turizmu i Slavonije ali i naše županije. Priča se širi i širit će se dalje. Već u mjesecu studenom bit će organizirani nacionalni Dani okusa u svim županijama uključenim u projekt.

IZVOR: tzbpz.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn