TZ BARANJE – Paprikaš s trgancima – kultna manifestacija koja traje skoro dva desetljeća | Slavonski.hr

TZ BARANJE – Paprikaš s trgancima – kultna manifestacija koja traje skoro dva desetljeća

Datum objave: 29. 7. 2018. | Kategorija: Susreti

Plakat

BELI MANASTIR – U Belom Manastiru 4. kolovoza održat će se tradicionalna mađarska gastro-kulturna manifestacija – natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša. Manifestacija se održava u  organizaciji mađarske kulturne udruge MKU Pelmonoštor koja ove godine obilježava 20 godišnjicu postojanja. Majstori i majstorice u pripremanju paprikaša mogu se prijaviti do 3. kolovoza.

Mađarska kulturna udruga (MKU) Pelmonoštor ove godine obilježava 20. godišnjicu postojanja, što je svrstava u najstariju belomanastirsku, te jednu od najstarijih udruga koja se skrbi o pripadnicima mađarske nacionalne manjine u Baranji i Republici Hrvatskoj. Cilj MKU-a je njegovanje jezika, kulture i običaja, upoznavanje drugih naroda s mađarskom kulturom, promocija grada i predstavljanje kulturne baštine Baranje. U svrhe gastronomske promocije udruga već gotovo dvije decenije organizira kulturno gastronomsku manifestaciju “Natjecanje u pripremanju pilećeg paprikaša sa trgancima”, na veselje baranjaca i njihovih gostiju. Ovo  jednostavno jelo pripremalo se u svim dijelovima Baranje i  može se reći da je u različitim formama najzahvalnije jelo koje se služilo u gotovo svim prilikama.

Prijavljuju se ekipe koje broje do 8 članova. Kotizacija po ekipi iznosi 160 kn,  a svaka ekipa dobiva pile cca 3 kg, 2 jaja i pola kg brašna a na raspolaganju su im drva, klupa i stol, dok sudionici donose pribor za jelo, kotlić i začine.
Prijave i uplate su do 03.08.2018. do 12:00 sati u Turističkoj zajednici Baranje (Kralja Tomislava 70, Beli Manastir), a broj prijava je ograničen.

INFO:
099/2268831 (Tamaš Najbauer)
031/702-080 (TZ Baranje)

TEKST: S. P.       FOTO: plakat

 

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn