TWIRLING KLUB POŽEGA – Odličan uspjeh i nezaboravno iskustvo sa Svjetskog prvenstva u Norveškoj | Slavonski.hr

TWIRLING KLUB POŽEGA – Odličan uspjeh i nezaboravno iskustvo sa Svjetskog prvenstva u Norveškoj

Datum objave: 07. 4. 2018. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA –  Twirling klub Požega sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u twirlingu u  Lilhameru u Norveškoj. Vrlo naporno putovanje od jedanaest dana u konačnici je donijelo uspjeh požeškom klubu. Hana Ledić bila je jedna od tri Europljanke među prvih deset, a u finalu među prvih deset bio je i Benjamin Iličić.

Na prvenstvo u Norvešku došlo je 18 zemalja svijeta, a Hrvatski twirling savez došao je sa dvanaest natjecatelja, koji su se natjecali u različitim disciplinama.Najbolji uspijeh ostvario je Tihomir Bendelja iz Ludbrega, osvojivši prvo mjesto.”Možda se to mnogima ne čini puno, ali bilo je teško ući u finale među 33 natjecatelja pojedinačnog natjecanja, pa smatramo da je uspjeh Hane Ledić, koja je bila jedna od tri Europljanke , među prvih deset, isto kao i uspjeh našeg Benjamina Iličića koji je bio također u finalu među prvih deset, više nego odličan. Sa grupama smo među 18 zemalja bili 8 , što je također za nas odličan uspjeh,” naglasila je voditeljica Marina Mihelčić.Dodaje kako su osim odličnog natjecanja u Olimpijskom selu Lilhameru, obišli Oslo, posjetili Kopenhagen u Danskoj i pokušali proširiti  svoje znanje o drugim zemljama.

HANA BENJAMIN

“Kao članovi HOO-a svi sudionici ovoga natjecanja, ući će u kategorizaciju športaša, što im u konačnici danas sutra donosi bodove za upis na fakultet.Na žalost uvjeti treniranja u Hrvatskoj nisu kao u drugim zemljama pa je teško ići uz bok svjetskim twirlerima.Približava nam se i Europski kup u Dablinu u Irskoj, pa naši treninzi nikada ne prestaju,” zaključila je Mihelčić uz zahvalu  za prepoznavanje ovog sporta Požeškom športskom savezu i Gradu Požegi.

TEKST: S. P.      FOTO: Twirling klub Požega

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn