TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA – Požežanin Leon Vranić treći na Državnom natjecanju iz matematike | Slavonski.hr

TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA – Požežanin Leon Vranić treći na Državnom natjecanju iz matematike

Datum objave: 07. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

d01

POŽEGA – Učenik Tehničke škole u Požegi Leon Vranić s mentoricom Marijom Bošnjak i ove je godine pozvan na Državno natjecanje iz matematike, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog matematičkog društva, koje se održalo od 12.-14.travnja u Poreču. Već i sam plasman je uspjeh, a Leon je otišao i korak dalje – osvojio je 3. mjesto!

Leon se natjecao kao jedini predstavnik Požeško-slavonske županije u kategoriji četvrtih razreda, a u nju spadaju sve škole i programi osim matematičke gimnazije. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je ukupno 257 učenika osnovnih i srednjih škola. Osvojenim 3.mjestom Leon si je osigurao i direktan upis na fakultet.

“Za sva natjecanja tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja pripremao sam se tako da sam zadatke prihvatio kao izazove koji su bile obvezni za riješiti. Nakon dužeg vremena  taj je način pripremanja postao navika i vještina. Uglavnom, iz iskustva sam zaključio da su ključni faktori za uspješnost upravo interes i želja za znanjem,” poručio je Leon.

TEKST: S. P.     FOTO: Tehnička škola

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn