SVJETSKI DAN SRCA 2018 – "Obećaj svojemu srcu…" | Slavonski.hr

SVJETSKI DAN SRCA 2018 – „Obećaj svojemu srcu…“

Datum objave: 29. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Svjetska kardiološka federacija svake nas godine poziva na brigu o vlastitom srcu obilježavanjem Svjetskog dana srca 29. rujna. Svake se godine Svjetskoj kardiološkoj federaciji u borbi za zdravo srce priključuju Hrvatsko kardiološko društvo, Zaklada Hrvatska kuća srca, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te županijski Zavodi za javno zdravstvo, među kojima i požeško-slavonski Zavod.

Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom «Moje srce, Tvoje srce», kojim se svi pozivaju da prigodom obilježavanju ovog dana obećaju sebi i svima oko sebe da će živjeti zdravijim načinom života. “Kardiovaskularne su bolesti svjetski ubojica broj jedan, a sukladno tome i u našoj županiji svake godine više od polovice umrlih umire zbog bolesti kardiovaskularnog sustava. Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena,”kaže voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.

“Zato porukom „Što mogu učiniti za svoje srce, za Tvoje srce i za sva naša srca“ obećajmo sebi i drugima: da ćemo jesti zdravije, biti tjelesno aktivniji i reći ne pušenju.Dakle, ako već niste , prigodom Svjetskoga dana srca čvrsto odlučite krenuti u akciju, kako biste Vi i Vaša obitelj sačuvali i učinili Vaše srce zdravim i tako ostvarili trajni boljitak za Vaše zdravlje,” poručila je dr. Kovačević.

Poruke ovogodišnjeg dana srca su : Obećajte da ćete se zdravije hraniti, Obećajte da ćete biti tjelesno aktivniji, Obećajte reći NE pušenju.

TEKST: S. P.      FOTO: A. N.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn