SURADNJA TEHNIČKE I OBRTNIČKE ŠKOLE POŽEGA – Predstavljen video "15000 slika iz srca Slavonije" | Slavonski.hr

SURADNJA TEHNIČKE I OBRTNIČKE ŠKOLE POŽEGA – Predstavljen video “15000 slika iz srca Slavonije”

Datum objave: 01. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Za projekt na natječaju Ministarstva turizma „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam“ učenici Tehničke i Obrtničke škole u Požegi sa svojim mentorima izradili su video „15000 slika iz srca Slavonije“. Video je danas predstavljen u požeškoj Gradskoj vijećnici.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitao je mladim autorima na uspješnom uratku te istaknuo važnost turizma za ukupni razvoj grad podsjetivši kako je ovog vikenda, primjerice, Požega ugostila stotinjak biciklista iz Njemačke, pedeset motociklista iz Belgije te Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.”Smatramo kako je turizam vrlo značajna grana, grana koja vrlo brzo, jeftino i u kratkom roku vraća uloženo te pomaže da se lokalno stanovništvo profilira u toj djelatnosti – oni koji imaju prostor za iznajmljivanje, ali i proizvođači, obiteljska gospodarstva koje stalno potpomažemo na različite načine. Od prošlog tjedna donijeli smo Odluku gdje potičemo povećanje smještajnih kapaciteta. Za svaki ležaj koji se stavlja u funkciju ovisno o kategorizaciji, pripremljeni su značajni poticaji čime također sigurno pomažemo da ovaj grad postane još interesantniji gostima. Posebno mi je zadovoljstvo da danas mogu primiti mlade autore s njihovim mentorima, mlade ljude koji vide ovaj grad čistim, iskrenim i nevinim pogledom te ga tako čine još ljepšim,” rekao je gradonačelnik.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak izrazila je zadovoljstvo što se već četiri godine u ove dvije škole provode projekti koji promoviraju aktivni turizam na području Požeštine. ” Godine 2014. imali smo projekt Geocaching Skriveno blago Požege, koji i dalje postoji, iduće godine projekt Aureus Mons koji je namijenjen promociji aktivnog turizma na području Požege i okolice, a 2016. godine realizirana je Foto avantura, radionica gdje smo imali fotografe, blogere koji su posjetili naš grad. Sada smo ponosni na ovaj projekt “15.000 slika iz srca Slavonije”. Profesori Mikolčević i Sikirica svih ovih godina sjajno motiviraju svoje učenike kako bi kroz te projekte promovirali naš grad i to rade vrlo uspješno,” rekla je Podoljak.

Hrvoje Mikolčević, mentor učenika Tehničke škole koji su sudjelovali u projektu, naglasio je da Tehnička škola nema niti jedno zanimanje vezano za turizma, ali imaju zanimanja koja mogu raditi u turizmu, ponajprije upravo kroz multimedijske projekte i kroz IT sektor. “Ove godine smo zamislili multimedijski projekt, snimanje filma. Nama je to bilo vrlo zanimljivo, ali i zahtjevno u smislu da je rad na snimanju, upravo zato što je sniman posebnom tehnikom, oduzeo puno vremena. Naš proizvod nalazi se na društvenim mrežama, a moći će se naći i u Turističkoj zajednici, uredu Geoparka i slično,” rekao je Mikolčević.

Mentor učenika Obrtničke škole Bojan Sikirica naglasio je kako je riječ o suradnji koja uvijek rezultira svježim i originalnim idejama. “Za nas je to bilo interesantno jer prvi put naši učenici, ova nova generacija, rade nešto drugačije od klasične nastave gdje su naučili i osnove timskog rada te suradnje. Naš rad je bio vezan uz tekstove i prijevode tekstova na strane jezike na temu snimljenog videa,” rekao je Sikirica. Učenik Luka Pamer pojasnio je da su video radili u timelapse tehnici, gdje su ubrzavali ili usporavali kadrove, dok je učenica Antonia Pavić govorila o radu na tekstovima i prijevodu pa tamo ima hrvatska, engleska i njemačka verzija.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn