STOLNI TENIS – Pobjeda STK Požege u 1. kolu 1. HL | Slavonski.hr

STOLNI TENIS – Pobjeda STK Požege u 1. kolu 1. HL

Datum objave: 11. 10. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA- Za stolnotenisače STK Požega protekli vikend bio je vrlo aktivan i plodonosan. U subotu 6. listopada na domaćem terenu ugostili su STK Cibalia Vinkovci, a u nedjelju, 7. listopada uspješno su gostovali u Slavonskom Brodu.

U subotu 6.10.2018. u maloj SD “Tomislav Pirc” stolnotenisači STK Požege ugostili su STK Cibaliu Vinkovci u okviru 1. kola Hrvatske lige istok. Igrači Požege u novu 3. sezonu u 1. HL krenuli su u prošlogodišnjem sastavu Fran Mihaljević, Hrvoje Dujmović i Luka Kovačević.
U prvom meču u odličnoj utakmici Fran Mihaljević je rezultatom 3:2 pobijedio vrlo dobrog Danijela Jelineka nakon početnog vodstva igrača STK Cibalie od 1:0. U neizvjesnom meču do samog kraja prvi igrač STK Požege doveo je Požegu u vodstvo od 1:0. U drugoj utakmici junior Luka Kovačević ostvaruje laganu pobjedu protiv iskusnog Željka Županića rezultatom 3:0, te mu se je na taj način odužio za prošlosezonski tijesni poraz u Vinkovcima od 2:3. Treći meč također dobiva igrač STK Požege Hrvoje Dujmović protiv Damira Milinovića rezultatom 3:0.

U igri parova za STK Požegu nastupili su Mihaljević i Kovačević protiv Jelineka i Županića, te pobjedom od 3:0 potvrdili ukupan rezultat od 4:0 za ekipu Požege. Ovom pobjedom ekipa STK Požege zasjela je na vrh tablice 1. HL istok, sa realnim izgledima za visok plasman u ovoj sezoni.
U 2. kolu koje se igra 20.10.2018. ekipa STK Požege nastupa u Osijeku protiv STK Olimpije i STK Vodovoda, a tome prilikom po prvi puta za ekipu Požege nastupiti će ovogodišnje pojačanje Tomislav Biber iz Vinkovaca.

U nedjelju 7.10.2018. u dvorani STK Graničar u Slavonskom Brodu na 1. Otvorenom regijskom turniru 5 županija za STK Požegu  1. puta nastupile su u kategoriji klinceza i najmlađih kadetkinja igračice STK Požege. U kategoriji klinceza do godišta 2010. i mlađih nastupila su Mia Raič i Nika Bunjevac, te osvojile prva odličja u vidu medalja. U kategoriji najmlađih kadetkinja do godišta 2008.g. i mlađe nastupile su Marta Šipek i Marija Šipek, te su također nagrađene medaljama.
Ovaj turnir je odlično prvo natjecateljsko iskustvo za mlade igračice STK Požege koje trenira prof. Ljiljana Miletić tek nešto više od 6.mjeseci. Idući otvoreni turnir regije je 18.11.2018. u Virovitici gdje mlade nade STK Požege planiraju nastupiti u brojnijem sastavu.

TEKST: STK Požega     FOTO: ilustracija

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn