SNIMAJU EMISIJU O SLAVONIJI – Novinari estonske državne TV posjetili Brodsko – posavsku županiju | Slavonski.hr

SNIMAJU EMISIJU O SLAVONIJI – Novinari estonske državne TV posjetili Brodsko – posavsku županiju

Datum objave: 18. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

PRVAxc475

SLAVONSKI BROD – U sklopu obilaska Slavonije sukladno ranije planiranim aktivnostima usklađenim sa Glavnim uredom HTZ-a kao i sa predstavništvom HTZ-a iz Stockholma ( koje pokriva Švedsko i Estonsko područje) estonska državna TV kuća posjetila je Brodsko – posavsku županiju.

Estonska državna TV kuća snimala je priloge za poznati Program travel – show „Travelwith me!“ koju će emitirati ove godine u listopadu. Jedan program od 25 minuta bit će posvećen Slavoniji.Novinari su pokazali veliki interes za našu spisateljicu Ivanu Brlić – Mažuranić kao i za poznate i uspješne sportaše – posebice Maria Mandžukića. Stručni vodič je bila gospođa Vera Pudić.

Prijedlog predstavništva je bio da novinari posjete Tvrđavu Brod te se upoznaju sa kulturnim i tradicijskim nasljeđem naše županije ali i sa turističkom ponudom turističkih obiteljskih gospodarstava. Uz Tvrđavu Brod, obišli su i ranč Ramarin u Garčinu koji je izgrađen po svim europskim standardima. Osim što su pohvalili bogatstvo i posebnost okusa i mirisa slavonskih delicija upoznali su se sa modelom organizacije škole jahanja i treninga kao modernog aktivnog turizma.  “Ovo je bio jedan od uobičajenih posjeta stranih novinara našoj županiji koje provodi Turistička zajednica Brodsko – posavske županije u sklopu svojih aktivnosti suradnje sa stranim novinarima. Slijedeći posjet slijedi u rujnu kada će našu županiju cjelodnevno obići 15-ak blogera iz raznih europskih zemalja,” rekla je direktorica TU TZ BPŽ Ružica Vidaković.

IZVOR:  F.S.

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn