SLAVONSKA KREATIVNOST – Požežanin Antonio Karača izradio novi zadarski turistički logotip | Slavonski.hr

SLAVONSKA KREATIVNOST – Požežanin Antonio Karača izradio novi zadarski turistički logotip

Datum objave: 28. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

TzZadar - novi logo (1)

ZADAR/POŽEGA –  Turistička zajednica grada Zadra prije tri mjeseca raspisala je natječaj za svoj novi logotip,  a od ukupno 230 ponuđenh rješenja, odabrano je rješenje logotipa tvrtke Radnja, obrta za usluge u vlasništvu Antonija Karače iz Požege, piše Zadarski list.

Predloženo rješenje vizualnog identiteta logična je nadogradnja na postojeći, čime se ne prekida kontinuitet vizualne prepoznatljivosti zadarske TZ. U oblikovanju znaka specifičan grafički element pravokutnog rastera preuzet je iz rasporeda stepenica svjetski poznatog zadarskog landmarka Morske orgulje. “More, sunce, pravilni raspored ulica, Morske orgulje i Pozdrav suncu neka su od obilježja Zadra kao turističke destinacije koja se komuniciraju kroz novi znak. Dakle, predloženo rješenje vizualnog identiteta logična je nadogradnja na postojeći, čime se ne prekida kontinuitet vizualne prepoznatljivosti Turističke zajednice grada Zadra, kaže autor novog loga, dizajner Antonio Karača, čiji su radove već odabrale i neke druge turističke zajednice u Hrvatskoj.

karaca 2

“Koloristički odnos predloženog znaka proizlazi iz karakteristične igre svjetla prostorne instalacije Pozdrav suncu. U oblikovanju znaka specifičan grafički element pravokutnog rastera preuzet je iz rasporeda stepenica svjetski poznatog zadarskog landmarka Morske orgulje. Znak ima oblik slova Z koje je početno slovo imena grada, a pravilna konstrukcija znaka u obliku mreže referenca je na prostorni odnos ulica i zgrada tlocrta starog grada koji je karakterističan još od rimskog doba, pojašnjava autor novog loga TZ grada Zadra, pred kojim je još potpisivanje ugovora, a onda i osvajanje novčane nagrade u visini od 15 tisuća kuna.

TEKST: S. P. /Zadarski list       FOTO: facebook/ Zadarski list

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn