ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA POŽEGA – Iz fotelje do polumaratona | Slavonski.hr

ŠKOLA TRČANJA ATLETSKOG KLUBA POŽEGA – Iz fotelje do polumaratona

Datum objave: 26. 2. 2018. | Kategorija: Sport

sko 1

POŽEGA -Atletski klub Požega, uz podršku Grada Požege i Turističke zajednice, organizira petu po redu Školu trčanja za građane. Školu su danas su konferenciji za novinare najavili direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak, predsjednik Atletskog kluba Vinko Pisarović, potpredsjednik Hrvoje Jagetić i voditeljica škole Marijana Švajda.

Škola je namijenjena početnicima, ali i onima koji se već bave rekreativnim trčanjem ili bilo kojim drugim sportom.Nakon što je prvi puta pokrenuta 2015. godine kroz Školu trčanja do sada je prošlo osamdesetak osoba, od kojih je 60 „diplomiralo“. “Želimo potaknuti naše sugrađane na kretanje i zdrav život. Teško se pokrenuti sam, no kroz ovakav projekt ljudi imaju prvenstveno jednu obvezu, a i zajedno prolaze kroz neke krize pa im bude lakše. Cilj nam je da svi koji završe školu trčanja postanu članovi Atletskog kluba Požega i da se nastave dalje aktivno baviti sportom,”rekao je Hrvoje Jagetić, potpredsjednik AK Požega.

sko 2

Prvi trening održat će se 6. ožujka u 17 sati na Sportsko – rekreacijskom centru. Članarina iznosi 150 kuna mjesečno, a članovi ostvaruju pravo besplatnog sudjelovanja na Požeškom polumaratonu i Memorijalnoj utrci Zvonka Panežića. Škola će raditi u tri termina tjedno, a zainteresirani se mogu javiti na telefon 091/2508 339, na e-mail ak.pozega@gmail.com ili popuniti prijavnicu na Facebook stranici kluba. Osim Škole trčanja, Atletski klub Požega 29. travnja organiziraju Memorijalnu utrku Zvonko Panežić na kojoj se ove godine očekuje više od stotinu sudionika, dok će se krajem rujna održati treći polumaraton kroz grad Požegu.

TEKST: S. P.     FOTO: Grad Požega

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn